eşya depolama
Öne Çıkanlar Emeklilik 14 şubat ukrayna savaş Sömestr fırtına

Hawking: “Eğer çok acı çekersem destekli intihar istiyorum”
Oxford doğumlu İngiliz fizikçi, astronom Stephen Hawking, 1942,BBC’de yayınlanan programa yaptığı açıklamada destekli intiharı düşündüğünü açıkladı.Stephen Hawking 1960'ların başında 21 yaşında tedavisi olmayan ALS hastalığına yakalandı. Motor nöronların yüzde seksenini yok ederek sinir sistemini kullanılamaz hale getiren, ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkûm etti.1985 yılında bugüne sesini de yitirmiş olduğu için, koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayar sayesinde insanlarla iletişimini sürdürüyor.

Hawking yaptığı açıklamada ; “Evrenin çözülememiş sınırlarını çözmeden ölürsem çok üzülürüm.”ifadesinde bulundu.

Stephen Hawking Kimdir?

Profesör Hawking, Newton ve Einstein’den sonra dünyanın  en büyük fizikçisi olarak kabul edilmektedir. Çok yetenekli  fizikçilere verilen unvan, Lucasian Profesörlük unvanı, Cambridge Üniversitesi’nce, Newton ve ve Dirac’tan sonra bir de Hawking’e verilmiştir. 

Hawking, teorik fizikte çok güncel olan, fizikteki dört-çeşit kuvveti birlikte açıklamaya çalışan Büyük Birleşim Teorisi’ni kurucusu olup, aynı zamanda Einstein’e ait rölativite teorisi ile kuantum mekanik teoriyi birleştirmeye çalışmaktadır. Çalışmalar başarıya ulaşırsa evrenin oluşumuyla ilgili çok önemli birlgilere sahip olacağız.Hawking, kozoloji ve evrenle ilgili bilgileri herkesin anlayabileceği bir şekilde Zamanın Kısa Tarihi (A Brief History of Time) adlı kitapta yazdı. 1987 yılında yayımlanan kitap, Türkçeye çevrilmiş bulunuyor.Kitabın herkesin anlayabileceği şekilde olması sözünü açıklayan Hawking “kitaba koyacağın her formül, okuyucu sayısını yarıya düşürür” sözü ile en iyi şekilde ifade etmiş.

 

Evrenin yapısı üzerine çalışmalarını hala sürdürenHawking, yaşamı boyunca birçok ödül kazandı.12 onur derecesi bulunan Hawking, İngiltere Kraliyet Cemiyeti’nin ve Amerikan Bilimler Akademisi’nin de üyesi konumunda.

Hawking geçtiğimiz günlerde ünlü İngiliz grubu olan Zayn Malik’in One Direction grubundan ayrılmasına üzülen genç kız hayranlarına bir tavsiye vermişti.

Hawking’e gelen soru : “Zayn’ın One Direction’ı bırakması ve dünya genelindeki milyonlarca genç kızın kalbini kırmasının kozmolojik etkileri nelerdir?”

  

Ünlü fizikçinin bu ilginç soruya verdiği cevap ise: “Sonunda ‘önem arz eden’ bir soru geldi. Kalbi kırık kızlara tavsiyem şudur: Kuramsal fizik çalışmalarını yakından takip etsinler. Çünkü bir gün birden fazla evren olduğuna dair bir kanıt yakalayabiliriz. Böylece kendi yaşadığımız evrenin dışında başka bir evren olduğu ihtimali imkânsızlıktan çıkar. Ve o başka evrende Zayn hala One Direction üyesi olabilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.