eşya depolama
Öne Çıkanlar Sömestr Emeklilik

İstanbul'da Suriyeli gökkuşakları! Suriyeli LGBTi grubu kuruldu!
Irak, İran ve Suriye'den ülkelerinde yaşanan savaş ve kaos ortamı sebebiyle Türkiye'ye kaçan Arap LGBTi bireyler, İstanbul'da kendi topluluklarını kurdu.

Özellikle Suriye’de iç savaşın başladıktan sonra düzgün bir yaşam sürebilmek umuduyla Türkiye'ye kaçan mülteciler arasında bulunan LGBTİ bireyler, İstanbul’da kendi LGBTi topluluklarını kurdular.  The Independent gazetesinin yapmış olduğu haberlere göre, Arap LGBTİ bireyleri başta Irak ve Suriye olmak üzere civar bölgelerden kaçarak İstanbul’a gelen LGBTİ bireylere yardım ediyor.
İstanbulda kurulan LGBTi grubun kurucularından biri olan Suriye kökenli Nadir, Mart ayından bu yana her pazar İstanbul’un Asya yakasında Arap kökenli LGBTİ bireylerle çay sohbetleri yaptıklarını açıkladı. Savaşın başlamasının ardından Humus kentinden kaçan Nadir, toplantılara Fas, Libya gibi ülkelerden LGBTİ bireylerin de katıldığını, yapmış oldukları sohbetlerde mülteci haklarından İslam’da eşcinselliğe kadar birçok farklı konuda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

"İstanbul bizim için adeta bir Cennet."

Kurulan LGBTi grup üyelerinden biri olan Suphi, Suriye’de LGBTİ bireylere yönelik baskı ve şiddet olaylarının, iç savaşın patlak vermesinden çok önce başladığını belirtti ve “Şam rejimi yıllardır peşimizdeydi” dedi.  Suphi, Suriye polisinin LGBTİ bireylerin ev partilerine düzenledikleri baskınlarla ünlü olduğunun da altını çizdi.
Gazeteye konuşan Suriyeli LGBTİ bireyler, İstanbul’un Arap kökenli LGBTİ bireyler için, kendi ülkelerine nazaran "cennet" sayıldığını, ancak yine de ABD, Kanada, Almanya gibi Batılı ülkelere sığınmacı olarak gitmeye çalıştıklarını söyledi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.