eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet savaş son durum trafik kazası mahkum 9 uncu bölüm yağmur

Syriza bölünüyor!
SOSYALİST PARTİ DOĞUYOR

Uzun süredir bölünme rüzgârları esen Syriza partisinde Aleksis Tsipras karşıtı parti içindeki muhalifler parti kurmaya hazırlanıyor.

Yeni partinin liderliğine, SYRIZA içinde borç anlaşması karşıtı tutumuyla sivrilen Sol Platform soyundu. Platformun sözcüsü durumundaki eski Enerji ve Çevre Bakanı Panayotis Lafazanis dün, partinin kurulum aşamasında olduğunu açıklamıştı.

KARAR SAYGIYLA KARŞILANDI

Yeni gelişmeyi değerlendiren Başbakanlık kaynakları, Lafazanis’in liderliğinde bir grup parti üyesi ve milletvekilinin ayrı bir yol izlemeye karar verdiğini, bu tercihin SYRIZA tarafından saygıyla karşılandığını vurguluyor.

Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Vekili Sia Anagnostopulu ise kriz ortamında ve çok zor bir borç anlaşmasının gündemde olduğu bir dönemde, bir grup politikacının alternatif strateji ve çözüm arayışlarının ‘beklenen’ bir gelişme olduğu görüşünde.


Üçüncü kurtarma paketi, muhalefet partilerinin desteğiyle, 300 sandalyeli parlamentoda 222 milletvekilinin ‘Evet’ oylarıyla onaylandı. Anlaşmayı, 64 milletvekili onaylamazken, 11 milletvekili de çekimser oy kullandı.

SYRIZA’nın 43 milletvekili, Başbakan Aleksis Çipras’ın imzaladığı borç anlaşmasına onay vermedi. Dahası, Başbakan Çipras’ın yakın mesai arkadaşı Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu borç anlaşmasının meclisten geri çekilmesi için çeşitli siyasi manevralara başvurdu. Gerilimin yüksek olduğu oturumda, Konstantopulu zaman zaman kendi partisinin milletvekilleriyle karşı karşıya geldi ve tepkisini çok sert şekilde gösterdi.

ERKEN SEÇİM OLABİLİR

Mecliste yapılan yardım paketi oylamalarında kendi içinden fire veren Syriza partisi Yunanistan’ı erken seçime götürüyor.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.