eşya depolama
Öne Çıkanlar Sömestr ukrayna savaş Emeklilik Galatasaray Altay şifresiz izle

TEOG 2017 puan hesaplama nasıl yapılır? ODSGM puan hesaplama robotu

TEOG 2017 2. dönem sınavlarının sona ermesinden sonra gözer puan hesaplamada. TEOG 2017 son güncel puan hesaplama robotuna haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki 2017 TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB) tarafından uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nın (TEOG) 2. dönem sınavları sona erdi. Öğrenciler soru ve cevapların MEB tarafından açıklanmasından sonra puan hesaplama derdine düşecekler.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecektir.

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra adaylara duyurulacak. Sınav sonuçları Haziran ayında adaylara açıklanacak.

TEOG YEP PUANI NEDİR? TEOG YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA 2017

700 üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.

6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85,97

7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90,78

8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88

Teog Yerleştirme Puanı = ( 639.7222 +85,97 +90,78 +97,88 )/2 = 457.1761

TEOG PUAN HESAPLAMA MOTORU MEB ODSGM'DE

TEOG puan hesaplama motoru için MEB'in Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasını da kullanabilirsiniz. MEB'in ODSGM TEOG puanı hesaplama sorgu ekranına odsgm.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.