eşya depolama

Ayasofya ibadete açılıyor mu ilk cuma namazı ne zaman kılınacak

Bir son dakika gelişmesinde Ayasofya'nın 29 Mayıs'tan sonra yaşanacak olan gelişmelerle birlikte yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda ibadete açılacağı ve ilk namazın ise 2 Haziran'da Cuma namazında kılınacağı belirtildi.

İnternet üzerinden yapılan bir haberde Ayasofya'nın ibadete açılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimat verdiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce yaptığı resmi bir basın açıklamasında Ayasofya Cami’nin İstanbul’un Fethinin yıl dönümü olan 29 Mayıs da cami olarak açılacağını bildirdi.

Ayasofya’nın ibadete açılması ile alakalı olan resmi bildirinin tamamlanmış olduğunu bildiren Erdoğan İstanbul’un incisi, Fatih Sultan Mehmed Han’ın vakfiyesi, yadigarı ve fethin sembolü olan Ayasofya’nın tamamen ibadete açılma kararını resmen açıklandı. Erdoğan, Cami içerisindeki Hristiyanlığa ait motiflerin zarar verilmeksizin perdeler ile örtülerek korunacağını ve caminin içi tamamen ibadete uygun hale getirilip sadece ibadete tahsis edileceğini beyan ederek ayrıca açılış günü olan 29 Mayıs’ta bütün İslam aleminin de  davet edileceği ve açılış esnasında rekorlar kitaplarında yer alacak büyüklükte de  büyük bir mehter takımı eşliğinde fetih marşları ile açılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanımızın bu bildirisi ile adeta bu günü bayram ilan eden İslam ülkelerinin her birinden tebrik ve takdir mesajları aldığını beyan eden Erdoğan açıklamasını “Bu kararımız bütün İslam alemine ve Osmanlı torunları olan Türk milletine hayırlı uğurlu olsun” diye nihayetlendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.