eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet mahkum 9 uncu bölüm yağmur Sömestr galatasaray maçı

Ölümden döndüler, dava edildiler
 Geçtiğimiz sene, 13 Mayıs’ta yaşanan maden faciasında 301 kişi hayatını kaybetmişti. Tüm Türkiye’yi yasa boğan olay sonrasında yaşananlar ise herkesi şoka uğrattı. Kazadan kurtulan,  9 maden işçisine dava açıldığı öğrenildi. ‘Mala kasten zarar vermek’ ve ‘'2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek’ suçlarından yargılanan maden işçileri için 6 yıl hapis cezası istendi.
Olayla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel’in "Kimse maden işçilerini karınca gibi ezmeye kalkmasın." dediği kaydedildi.
Suçları cenazelerini istemek
Türkiye'yi yasa boğan maden kazasında 301 işçinin hayatını kaybetmesinden 4 gün sonra, cenazelerini alamadıklarını ifade eden madencilerin, Beşyol Kavşağı'nda yolu kapatıp, eylem yaptıkları ve bu sırada geçmekte olan bir süt firmasına ait panelvan minibüse hasar verdikleri iddia edildi. Maden işçileri E.A., O.E., T.C., E.M., S.K., C.B., H.G., S.Y., A.M. ve N.A. hakkında Soma 2. Asliye Ceza mahkemesinde dava açıldı. TCK'nın 151'inci maddesini içeren 'Kasten zarar vermek' ve '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 28/1 maddesine muhalefet etmek suçlarından açılan davada madencilerin 6 yıla kadar hapisleri istendi.
7 Haziran'dan sonra tüm emekleri sömürülen maden işçileri için değişik bir süreç başlayacak.
Olayla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:
 
"Soma, geçen sene bu günlerde taziye evi şeklindeydi" diyen Özel, şöyle devam etti: "301 şehidi vardı. 301 şehidini kaybeden taziye evinde, arkadaşlarını kaybetmiş zavallı insanların duygusal tepkilerine dava açılması doğru değil vicdani de değil. Belki hukuki olabilir, hukukun bir tarafına sağdırılabilir. Bu davayı da takip edeceğiz. Kimse maden işçilerini karınca gibi ezmeye kalkmasın. Karıncanın da bir kardeşi var; O da Özgür Özel. Mahkemeyi de takip edeceğiz. Bir sonuç alamayacaklar. Bugün yapılan madenciyi sindirmeye çalışmaktır. Seçim öncesi psikolojik sonuç çıkartmaktır. 7 Haziran'dan sonra tüm emekleri sömürülen maden işçileri için değişik bir süreç başlayacak." 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.