eşya depolama

Zekeriya Öz Almanya’da iddiası
Hakkında yapılan suçlamalar ve çıkarılan yakalama kararları sonrası Gürcistan üzerinden Ermenistan’a kaçtığı söylenen Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın şimdi de Almanya’ya gittiği söyleniyor.

Ergenekon davasında gazeteci Tuncay Özkan’ın avukatlığını yapan Ahmet Çörtoğlu ise “Savcıların kaçmalarına göz yumuldu” iddiasını gündeme getirdi.

Zekeriya Öz’ün salı akşamı Erivan’dan uçakla Almanya’ya gittiği, hakkında yakalama kararı bulunmadığı için de vizeden muaf yeşil pasaportla rahat bir şekilde kontrolden geçtiği belirtildi. Havaalanı kayıtlarına geçmeyen Öz’ün başka bir ülkeye devam edip etmediği ise öğrenilemedi.

‘KAÇIŞ HAZIRLANDI'

Tuncay Özkan’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu ise eski savcıların kaçmalarına göz yumulduğunu iddia etti. MİT TIR’ları savcılarının süreç başlar başlamaz açığa alınarak tutuklandıklarını anımsatan Çörtoğlu, şunları söyledi:

“Aynı şey bu savcılar için uygulanmadı? Zira ellerinde hükümeti yıpratacak çok belge var. Silivri soruşturmalarından değil, 17-25 Aralık’ta koydukları tavır nedeniyle yakalama kararı verildi. Ancak kaçmaları için zemin hazırlandı. Bence bu yakalama kararları kaçtıktan sonra alındı. Ya da Cemaat yapılanması yargı içinde halen aktif, karar önceden bildirildi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.