eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr Şevval Şahin

Bu sinema filminin başrol oyuncusu bir robot!
İnsan gibi davranması için özel olarak tasarlanan 'Geminoid F' isimli robot, 'Sayonora' filminde 'Leona' karekterini oynayacak. 'Geminoid F' isimli robot başrolü Bryerly Long ile paylaşıyor...

Osaka Üniversitesi’nden robot tasarımcısı Hiroshi Ishiguro tarafından ‘yapay zeka’lı olarak dizayn edilen Leona, filmin yönetmeni Koji Fukada tarafından ‘aktris’ olarak nitelendirildi, hatta filmin sonunda jenerikte ismi de yer aldı.
Çekimler sırasında bir bilgisayar yardımıyla kumanda edilen robot gülümseyebiliyor, kaşlarını oynatabiliyor, konuşuyor ve şarkı söyleyebiliyor. 


Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde gösterimi yapılan “Sayonara” filmi, bir nükleer felaketin ardından yaşananları anlatıyor. Robotla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren filmin yönetmeni Fukada, “Robot şikayet etmez, asla acıkmaz ve uyuması da gerekmez” ifadelerini kullandı.

Robot, filmde başrolü Amerikalı oyuncu Bryerly Long ile paylaştı. Film Japonya’da 21 Kasım’da vizyona girecek. Japon yapımı filmin yurtdışında gösterime girip girmeyeceği ise henüz belli değil. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.