eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr Şevval Şahin

Gül’den ben uyarmıştım çıkışı!
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Şanlıurfa Suruç’ta gerçekleşen patlama anıyla ilgili yorum yaptı. Patlamayla ilgili olarak başsağlığı dileyen Abdullah Gül daha önceden dikkat çektikleri konuların olduğunu söyledi. Abdullah Gül’ün bu ben söylemiştim anlamındaki çıkışı herkesin aklına Erdoğan ile katıldıkları iftarda dış politika üzerine yapılan eleştirileri getirdi.

Abdullah Gül nasıl dikkat çekti?

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir iftar yemeğinde Türkiye’nin dış politikasını Erdoğan’ın yüzüne karşı eleştirdi. Abdullah Gül Türkiye’nin dış politikasının değişmesini vurguladığı konuşmanın ardından sahneye çıkan Erdoğan ise vefasızlık yapanları, davaya ihanet edenleri oldukları yerde bıraktıklarını anlatan bir konuşma yapmıştı. Abdullah Gül Türkiye’nin Cumhurbaşkanıyken Mısır’da darbe yapan ve daha sonra referandumdan yüzde 90’dan fazla oy alan (bu rakamın zorla alındığı geçerliliğini koruyan bir iddiadır) Sisi yönetimini tebrik eden bir mektup göndermişti. Günlerce tartışılan mektup Türkiye’nin dış politikasından Abdullah Gül’ün rahatsız olduğu imalarına yol açmıştı. Abdullah Gül bugün ben söylemiştim imasında yaptığı açıklama bu konuşmasını hatırlattı. Abdullah Gül’ün bu açıklamasında Türkiye’nin dış politikasında ki hataların geri dönülemez olabileceği vurgusu vardı. Abdullah Gül Türkiye’nin dış politikasının yanlış olduğunu vurgulamakla kalmamış bu dış politikanın değişmesi gerektiğini de vurgulamıştı. Türkiye’nin bir zamanlar dış bölgeye ilham olduğunu söyleyen Gül bu ilham olan örnek politikalara bir daha dönülmesi gerektiğini vurgulamıştı. Abdullah Gül aynı konuşmasında büyük bir kaosun ortaya çıkma ihtimalini de değerlendirmiş bu ihtimalin ortaya çıkması durumunda beklenmedik kötü sürprizlerin olabileceği mesajını vermişti. Abdullah Gül Türkiye’nin Ortadoğu ve Arap politikasının rasyonel bir zeminde olmadığını ve bu politikaların rasyonel bir zeminde yeniden kontrol edilerek düzenlenmesi gerektiğini, Türkiye’nin yol gösterici ve ilham verici bir pozisyona dönmesini de dile getirmişti. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.