eşya depolama

Sakın Arka Cepte Cüzdan Taşımayın!
 Sakın Arka Cepte Cüzdan Taşımayın!

Samsun’da bir hastanede görevli olan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Zeki Pişkin, erkeklerin, arak ceplerinde taşıdıkları cüzdanların ve bu cüzdanlarla beraber oturmalarının son derece kötü sonuçlara yol açtığını belirtti. Yaptığı açıklamada arka cepte cüzdan taşımanın ve bu cüzdan ile oturmanın ilerleyen yaşlarda siyatik ağrısı yapabileceğine dikkat çekti. 
Samsun’da özel bir hastanede görev yapmakta olan, hastanenin başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı olan Dr. Salih Zeki Pişkin, erkeklerin yaşamları boyunca ayakta uzun süre kalmaları, arka cepte cüzdan taşımaları ve bu cüzdanın üzerine oturma alışkanlıklarının yaşam boyu sürmesi, omurganın yanlış pozisyonda tutulmasına ve bu nedenle kaymasına neden olabileceğine dikkat çekti. Omurilik ve sinirlere baskı yapan bir tümörün siyatik ağrısına neden olabileceğini söyleyen Dr. Pişkin, “Bel bölgesindeki muhtemel bir tümör kalçadan ayaklara kadar ağrıya neden olabilir. Böyle bir tümörün varlığına dair diğer belirtiler ise, mesane ve bağırsak kontrolünün kaybı ya da kas güçsüzlüğüdür. Genellikle alt bel bölgesinde başlayan siyatik siniri ağrısı, uyluk kemiğinin arka ve yanında belirir, kalçanın içine doğru hareket eder. Ağrı ayak ve ayak parmaklarını da içine alır. Vücudun her iki tarafında bulunan bu sinirlerde ortaya çıkan ağrılar için siyatik hastaları genellikle sadece bir tarafında ’ağrı hissediyorum’ tanımını yapar. Ağrının yanı sıra bu rahatsızlığın en bariz belirtileri bacaklarda uyuşukluk, yanma, karıncalanma, kas zayıflığı, hareket zorluğu ve kontrolsüzlüktür. Bu belirtileri gösteren hastalar genellikle zorlanarak oturma ve hareket etme şikâyetinde bulunurlar" sözlerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.