eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet mahkum 9 uncu bölüm yağmur Sömestr covid-19

Tansiyon hastaları dikkat fazla maden suyu tüketmeyin!
Aşırı sıcaklara ve yüksek neme dikkat etmesi gereken tansiyon hastalarının serinlemek için içtikleri maden sularına doktorlardan uyarı geldi.

Yüksek tansiyon hastalarının güneşin dik olarak geldiği saatlerde; sabah 10.00 ile öğleden sonra 16.00 arasında güneşin altında uzun süre kalmamalarını ve baş bölgelerini korumaya özen göstermeleri gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Gülcan Abalı şu tavsiyelerde bulundu:

"Aşırı sıcaklarda mümkün oldukça dışarı çıkmayın ve iyi havalandırılmış kapalı alanlarda vaktinizi geçirin. Dışarı çıktığınızda ise açık renkli ve pamuklu elbiseler giyinin, şapka takarak başınızı güneşten koruyun."

Bol miktarda maden suyu tüketmesinin de tansiyonlarını yükseltebilir

Doç. Dr. Abalı,
tansiyon hastalarının sıcak havalarda mineraller bakımından zengin olan maden suyunu sodyum içeriği nedeniyle ölçülü tüketilmesinde yarar olduğunu söyledi.

Doç.Dr.Abalı,
"Maden sularının içinde kaynağına göre çeşitli oranlarda sodyum bulunmakta. Tansiyon hastaları serinleyeyim derken fazla miktarda maden suyu tüketirlerse tansiyonları yükselebilir" şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.