eşya depolama

MHP’li Adan: Başbakan saltanat kayığına bindi!
AKP ile MHP arasında geçen koalisyon görüşmeleri sonrasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan açıklamalarda bulundu. MHP’li Adan Başbakan saltanat kayığına bindi diyerek Davutoğlu’nu hedef aldı.
Saray’ın kendi saltanatını ve ikbalini düşünerek 7 Haziran seçim sonuçlarını umursamadığını söyleyen Adan sarayın Türkiye’yi dizayn etmeye çalıştığını ve MHP’nin ilkelerinden geri adım atmadığını söyledi. AKP’nin koalisyon ilkeleri varsa çıksın başbakan açıklasın diyen Adan MHP’nin ilkelerini ortaya koyduğunu da dile getirdi.

Başbakan Saltanat kayığına bindi

Celal Adan  "Saray sadece kendi ikbali için Türkiye'yi dizayn etmenin peşindedir. Saray açıkça "Türkiye'nin yönetim sistemini fiilen değiştirdim" demektedir. Soruyoruz kendilerine, "Bunu kime sordun da yaptın, yeni sistemin adını ne koydun, kafana göre takılıp Anayasa'yı yerle yeksan etme yetkisini nereden aldın?"  Anlaşılan odur ki; Saray ile Başbakan arasındaki görev bölüşümünde Saray önden dağıtacak, Davutoğlu ve AKP Grubu arkadan toparlayacaktır. Açıkça ifade etme ihtiyacı hissediyoruz: AKP ve Sayın Başbakan bu süreçte sadece ve sadece Saray'ın hedeflerinin sözcülüğünü ve taşeronluğunu yapmıştır, yapmaya da devam etmektedir. İlkesizlik üzerine koalisyon kurulamaz. Milliyetçi Hareket Partisi, AKP'nin ilkesizliğine ortak olmamıştır. Sayın Başbakan'da ne yazık ki; tıpkı kendinden önceki gibi demokrasi tramvayından inmiş, saltanat kayığına binmiştir. Yine bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi'ni bölücülerle aynı torbanın içine koymaya çalışanlar büyük bir hüsran yaşamışlardır. Milletimize, devletimize, şehitlerimize ve tarihimize karşı ödevlerimizi her koşulda yerine getirdik ve getireceğiz. Türkiye'yi Saray'ın ihtiraslarına teslim etmedik, etmeyeceğiz. Sarayın taşeronlarına kulak asmadık, asmayacağız. Adresi belli olan ve bizi de kendi çukurlarına çekmeye çalışanların telkinlerine değil, milletimizin vicdanına ve sesine uymaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.