eşya depolama

Dünyamız böyle görünüyor
‘Deep Space Climate Observatory’ (DSCOVR)  uzay aracı tarafından çekilen Dünya’mızın fotoğrafı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Sosyal medya ve diğer medya organlarının da yayınlandıktan sonra sıkça paylaştığı fotoğraf bize yaklaşık 1.6 milyon uzaklıkta bulunuyor.

Fotoğrafın çekilmesinin temel amacı ise Dünya’da ısıtıcımız olan Güneş’in neden olduğu fırtınaları çok daha öncesinden tahmin etmek.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama dâhil birçok Facebook ve Twitter kullanıcısının kendi hesaplarından paylaştığı fotoğraf için Başkan Obama Twitter’dan şunları yazdı.

“Mavi bilyenin bu yeni fotoğrafını biraz önce NASA’dan aldım. Bu sahip olduğumuz tek gezegeni korumamız gerektiği konusunda çok güzel bir hatırlatma.”

Foreman : “O anı tekrar yaşamak isterdim”

Geçtiğimiz ay uzayda yaklaşık 637 saat kalan Uluslararası Havacılık Dairesi NASA’nın astronotu Michael J. Foreman ise Dünya’nın uzaydan nasıl göründüğü sorusuna şu yanıtı vermişti.

"Uzay aracından dünyaya baktığınızda, dar bir pencereden görüyorsunuz. Araçtan çıktığınızda ise görüntü çok daha farklı oluyor. O anı tekrar yaşamak isterdim." diye konuşmuştu.

Foreman uzayda dünya etrafında ilk görevinde 250 tur, ikinci görevinde ise toplam 171 tur atmıştı. Foreman görevi boyunca dünya etrafında toplam 421 tur atmış oldu.

Foreman gerçekleştirdiği uzay yürüyüşü sırasında farklı canlılar görüp görmediği sorusuna ise “Ben kendi gözlerimle dünyaya ait olmayan canlılar görmedim.” diye cevap vermişti.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.