eşya depolama
Öne Çıkanlar yağmur Sömestr sosyal medya avrupa merkez bankası crp değeri 400

Qualcomm'dan şok edecek sürpriz! Peki Qualcomm Snapdragon nedir?
Qualcomm Snapdragon, cihazlarında ve sistemlerinde verimi artırmak amacıyla yapmış olduğu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Qualcomm Snapdragon
kullanıldığı cihazların genel havası çerçevesinde pek beğenilmese de piyasadakilerin en iyisi olduğu bir gerçek olarak akıllarda bulunmalı.  Bunun farkında olan şirket, teknoloji alanında kendini geliştirmek ve bu sistemin kullanım oranını artırıp kalitesini yükseltmek adına çalışmalarına hızla devam ediyor. Şirket verimi artırmaya çalışırken yaptığı çalışmalarda yeni cihazlarındaki dayanıklılık ve kullanılabilirlik zamanını da artırmanın peşine düştü. Önceki cihaz ve sistemlerinde çabuk ısınma ve ısınmadan kaynaklı olarak belli bir süreden sonra üründe büyük bir performans düşüklüğü yaşanıyordu. Qualcomm'un yeni girişimi ise daha da ilginç.

Yeni bir tasarıma sahip ürünlerde ilk iki GPU olan Adreno 530 ve Adreno 510 yakında piyasaya sürülecek olan Snapdragon 820 ve Snapdragon 620/618 işlemcileri birbirine entegre edilip entegre halde kullanılabilir olacak. Her şeyden daha önemlisi ise Qualcomm  Snapdragon 820‘de 14-bit Qualcomm Spectra görüntü sinyali işleme ünitesi ilk kez kullanıma sunucak.

Bu özellik ile beraber SDLR kalitesinde fotoğrafçılık ve gelişmiş Yapay Görme teknolojisine destek olmak amacı ile tasarlandığı belirtiliyor. Snapdragon 820 tabanlı cihazların 2016’nın ilk yarısında piyasada olması bekleniyor. 

Qualcomm nedir?


Qualcomm, üretici firma ismi, Snapdragon ise firmanın işlemcilerine verdiği bir isimlendirmedir. Yani Qualcomm Snapdragon bir işlemci serisidir. Bilgisayarımızda kullandığımız işlemcilerden örnek verecek olursak; Intel bir işlemci markasıdır, i serisi işlemciler ise (i3, i5 ve i7 gibi) Intel’in bir işlemci serisidir. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.