eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi Tatil cep telefonu 2022 asgari ücret

ABD ye GOOGLE Savaş Tekenolojisi konusunda yardımmı ediyor?

Dünya Basınının devleri arasında yer alan haber firması New York Times'ın son dakika olarak ajanslara geçtirği habere göre Google, Hava saldırısında kullanılan dron saldırılarını geliştirmek ve iyi hale getirmek için ABD ordusuna destek vermektetir. 


Dünya devi arama motoru GOOGLE'nın CEOSU Sundar Pichai Ye gönderilmiş olan mektuptan "GOOGLE'nin Savaş dünyasında ve sektöründe yer edinmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buna istinaden Maven Prjoesinin iptal edilmesini, Google'ninde yapmış olduğu taslağın arz edilmesini googlenin de antlaşmalı tarafların bir daha savaş teknolojisinin yaptırılmayacağını belirtmiş olan bir bildiri ve politika uygulamasını yapmasını istiyoruz." Şeklinde bildirim yapıldı.

The Verge‘e haberine göre 50 kişilik bir yapay zeka araştırmacı kişilerin, Güney Kore’deki KAIST adlı devletin üniversitesini, otonom silah geliştirme planları sebebiyle boykot ettiklerini bildirdi. Şubat ayında açıklama yapan üniversite yönetimi, Güney Kore savunma şirketi Hanwha Systems ile birlikte ortak bir araştırma merkezi kuracağını duyurmuşlardı. Teknolojinin ilerlemesi ile Yapay zeka kullanılarak silah üretimi gerçekleştirmek için farklı çalışmalar ön görüler arasında yer alıyor. Bir örnek vermek gerekirse Rus silah üretim şirketi Kalashnikov savaş robotları geliştirmesi, Diğer bir habere göre Çin'in silahlı otonom denizaltılar üretmeyi planlaması gibi durumların yer alması bilgiler arasında yer almakta. 

Otonom silahlar kolayca üretilebilir ancak bu silahları kullanmanın etik olup olmadığı konusunda tartışmalar var. Şu anda otonom silahları yasaklayan herhangi bir örgütlü çalışma yok ve bugüne kadar otonom silah üretimini durdurma konusunda çok az başarı elde edildi. Kaynak: Google, yapay zeka konusunda ABD ordusuna yardım ediyor 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.