eşya depolama
Öne Çıkanlar seda sayan Aziz dizisi Galatasaray Hüseyin Aydın 3 şubat a101

25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı. Kar Bekleniyor.

25 Mart Hava Durumu: 23 İlde Sarı Kod Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son bilgilere göre, 25 Mart Pazartesi günü 23 ilde kuvvetli yağış ve fırtına riski nedeniyle sarı kodlu uyarı yapıldı. Yağışların Sivas, Bolu, Zonguldak, Erzurum ve Van'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Denizli, Muğla, Adana, Hatay, Mersin, Ankara, Eskişehir, Konya, Sinop, Amasya, Samsun, Tokat, Trabzon, Diyarbakır, Antep, Siirt ve Urfa'da ise gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

Hangi Bölgelerde Hangi Yağış Bekleniyor?

  • Karla Karışık Yağmur ve Kar: Sivas, Bolu, Zonguldak, Erzurum, Van
  • Gök Gürültülü Sağanak: Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Denizli, Muğla, Adana, Hatay, Mersin, Ankara, Eskişehir, Konya, Sinop, Amasya, Samsun, Tokat, Trabzon, Diyarbakır, Antep, Siirt, Urfa

Sarı Kod Uyarısı Ne Anlama Geliyor?

Sarı kod uyarısı, beklenen hava olayının mevsim normallerinin üzerinde seyredebileceği ve potansiyel bir tehlike oluşturabileceği anlamına gelir. Vatandaşların bu uyarıya dikkat ederek gerekli önlemleri almaları ve güncel hava durumunu takip etmeleri önemlidir.

25 Mart 2024 Hava Durumu Özeti

Genel:

  • Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.
  • Marmara, Ege, Akdeniz (Antalya ve Mersin hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş ve Erzurum çevreleri, Van ve Hakkari'nin doğu kesimleri yağışlı geçecek.
  • Yağışlar yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.
  • Marmara'nın güney ve doğusu, Ege (Denizli hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.
  • Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bölgesel:

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların Balıkesir, Çanakkale'nin güney ve doğusu, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
  • Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ve Muğla'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
  • Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
  • İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatısının akşam saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yükseklerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuzeybatısında yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
  • Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların bölgenin batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
  • Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Artvin hariç) yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.
  • Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Hakkari ve Van'ın doğusu ile gece saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağmurlu, kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.
  • Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Anahtar Kelimeler:
FırtınaYağmurKar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.