eşya depolama

Hazır gıdalardaki tuz oranı çocukların kabusu olabilir!
Uzmanlar anne babaları uyardı. Ödüllendirmek için yedirdiğiniz hazır gıdalardaki tuz çocuklarınız için çok tehlikeli...

WASH'un 37 ülkede yaptığı araştırma Türkiye için korkunç sonuçları ortaya koydu. Çocuk menülerindeki tuz oranının ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğine dikkati çeken 
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, şu bilgileri verdi:

"Aynı tavuk parçalarından oluşan çocuk menüsü Türkiye'de 2,4 gram tuz içerirken, aynı menü Çin'de 1,4 gram, ABD'de ise 1 gramdan biraz fazla tuz içeriyor. Farklı bir şirketin patates kızartmaları için yapılan araştırmada ise aynı ürünün Kanada'da 1,9 gram tuz, Almanya'da 0,9 gram tuz, Avustralya'da ise 0,5 gram tuz içerdiği görülmüş.

Yemek esnasında fazla tuz tüketimi dolaylı olarak meşrubata yöneltiyor. Çocuklar ne kadar fazla tuzlu gıda tüketirse o kadar çok meşrubat, dolayısıyla şeker alıyor. Bu nedenle aynı anda gereğinden fazla tuz ve şeker tüketen çocuklar şişmanlık tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor." 

Fazla tuz tüketimi yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, obezite ve böbrek hastalıklarına neden oluyor. Türkiye'de ki beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Erk,

"Tuzun, erken yaşta yeme alışkanlıklarında yer edinmiş olması, hayatın ilerleyen dönemlerinde sağlık sorunlarını beraberinde getirecektir. Bu nedenle bebeklerin, tuzun tadından mümkün olduğunca uzak tutulması ve çocukların fast-food tarzı gıdalarla ödüllendirilmemesi hayati önem taşıyor" dedi.

Erk, anne babalara şu önerilerde bulundu:

"Bu yaş grubundaki çocukların tüketmesi gereken tuz miktarı, günde 3 gramı aşmamalı. 4 yaşına kadarki çocuklarda ise bu miktar daha az olmalıyken, sağlıklı bir yetişkinin günde en fazla alması gereken tuz miktarı ise 6 gramı, bir diğer ifadeyle kabaca bir çay kaşığını aşmamalı."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.