eşya depolama
Öne Çıkanlar Sezin Bozacı sokağa çıkma yasağı sosyal medya iski Emeklilik

Bülent Arınç: LGBTİ’den oy aldılar!
Zergele’ye yapılan operasyonları ve bir kadın olarak sus sözüne açıklık getiren Arınç NTV’de katıldığı programda gündemi değerlendirdi.

Alçakça bir iftira

Bülent Arın. Zegele’ye yapılan operasyonda sivillerin öldüğü iddiası alçakça bir iftira olarak niteleyerek sözlerine şu şekilde "Bir taraftan IŞİD, bir taraftan PKK’nın faaliyetleri.. Hükümetimiz de eş zamanlı büyük operasyon başlattı. Operasyonlarda insani amacı her zaman gözetiyoruz. Zergele isminde bir yere yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu alçakça bir yalandır. İlk günden bu yana içerde ve dışarda masum insanlara zarar veren operasyon yapılmadı. Bazı operasyonlar sivillere zarar verilebilir diye yapılmamıştır.” devam etti.

Yalçın Akdoğan’a atıf yaptı

Bülent Arınç Yalçın Akdoğan’ın HDP barajı aşmaz ise çok süper olur sözlerine atıf yaparak “7 Haziran seçimdir. HDP barajı aşmıştır. Demokrasinin neticelerinden biridir. Bazı arkadaşlarımız HDP barajı aşmasın daha iyi olur demişlerdir. Ama bunlar onların görüşleridir.  HDP’nin barajı aşmasının sürece hız kazandırması takdir edilecek bir şeydi.  HDP’nin hükümete hiç güvenmedik sözüne karşı ben ekranlardan ‘’Ben size güvenmek zorundayım’’ demiştim.  PKK yol kesiyor, iş makinelerini yakıyor, iş adamlarını kaçırıyor, mahkemeler kuruyorlar. Yapmadıkları iş yok. Bunları sonlandırın diyoruz. Kobani bahanesiyle pek çok silahlı eylem yaptılar. IŞİD Kobani’yi kuşatmıştı, oradaki insanlar Türkiye’ye geldi.” söyledi.

Ey PKK bırak silahı

PKK ve HDP arasındaki ilişkiye değinen Arınç ‘’Ey PKK bırak bu silahı, bu alçaklıktır. Neden bu katliamı yapıyorsun’’ diyemiyor. Nötr kelimeler kullanıyor. Bu şu demek: Organik bağımız var, bir şey diyemeyiz…”ifadelerini kullandı.

Elimizde kayıtlar var

Ceylanpınar’da iki polisin evinde öldürülmesine değinen Arınç “Malazgirt için elimizde kayıtlar var, kimlerin yaptığına dair. Ceylanpınar’a dair kayıtlar var. Örgütü üzerini okşar gibi kadife eldivenlerle ‘Yapmasan daha iyi, bizi rezil ediyorsun’’… ‘’Bu hükümet elinden geleni yaptı. Silah bırakmadıkça biz çözüm sürecini götüremeyiz’’ demesi lazım.”dedi.

LGBTİ’lerden oy aldılar

Arınç HDP’nin CHP’den, kendilerinden ve LGBTİ bireylerinden oy aldıklarını söyleyerek “Bazı yerlere gidip dediler ki  “Barajı aşamazsak Kobani olaylarında yaptığımız gibi yakar yıkarız” dediler. Bazı yerlerde de “Barajı aşarsak süreci daha iyi yürütürüz” dediler. Bizden, CHP’den, LGBTİ’lerden oylar aldılar.  "kaydetti.
 
Parti kapatmaya karşıyız
 
Arınç HDP’nin kapatılma iddialarına da cevap verdi. Parti kapatmaya karşı olduklarını söyleyen Arınç “AYM’nin bireysel başvuru üzerine verdiği bir kararla parlamentoya geldiler. Ak Parti, parti kapatmaya karşıdır. Diğer partileri bilmem. Bu konudaki kararımızı bilirler ama buna rağmen bununla propaganda yapıp mağduriyet yaratma çabasındalar. Bu konuda adım atmayacağız.” ifadelerini kullandı. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.