eşya depolama
Öne Çıkanlar savaş son durum popeyes şikayet sosyal medya trafik kazası mahkum 9 uncu bölüm

Kuzey Kore savaş ilan etti! Son 48 saat
 Kuzey Kore'de bulunan devletin haber ajansının yaymış olduğu habere göre Kim Jong-un, Güney ile iplerin iyice gerilmesi sebebiyle halkı ve askeri savaş durumuna geçirdi.


"Kim Jong-un, Kore Halk Ordusu komutanına gönderdiği emirde sınırdaki birliklerin her an çatışmaya ve gerektiğinde sürpriz operasyonlar düzenlemeye hazır hale getirilmesini istedi." açıklaması devlet ajansı tarafından son dakika haberi olarak geçildi.

Ağustos ayının başında yaşanmış olan gerginlik had safhaya ulaşmış durumda. Ay başında iki ülke arasındaki silahsızlandırılmış bölgede patlamış olan bir mayın iki Güney Kore askerinin yaralanmasına neden olunca, Seul yönetimi Kuzey Kore'ye yönelik 'propaganda savaşına' yeniden başlanacağını ivedilikle açıklamıştı.

Propaganda Savaşı nedir?

Propaganda savaşı, Güney Kore'nin Kim Kong-un rejimi ile ilgili  aleyhine ne kadar yayın ve haber varsa hepsini Kuzey Kore halkına ulaştırmasıyla gerçekleştiriliyor. Sınırda megafonlarla yapılan yayınları Kuzey Korelilerin duyması amaçlanıyor. 

Son 48 saat denildi

Dün Kuzey ve Güney'in askeri birlikleri sınırda karşılıklı olarak ateş açtılar.Kuzey'den yapılan topçu atışlarına Güney Kore 'onlarca topçu atışıyla' yanıt verildi.Kim Jong-un yönetimi Güney Kore'nin 'propaganda savaşını' 48 saat içerisinde sonlandırmaması halinde, bölgeye büyük bir askeri müdahale gerçekleştireceğini söyledi.

Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamada "Her ne kadar megafonlarla yayın yapılması bir savaş ilanı olsa da, çatışmaların sonlandırılması için görüşmelere başlamaya istekliyiz." diye ifade edildi.Güney Kore ordusu ise Kuzey'e rest çekti ve Kim Jong-un yönetimi aleyhindeki yayınların devam edeceğini açıkladı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.