eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet savaş son durum trafik kazası mahkum 9 uncu bölüm yağmur

Patch Adams İlham Oldu !
Patch Adams Arjantin'de Hayat Buldu ! 

 Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te belediye sıradışı bir karara imza attı. 15 milyonluk nüfusa ve 70 kamu hastanesine sahip kentte belediye kararıyla hastanelere kadrolu palyaço alınması zorunluluğu getirildi.

Gelecek aydan itibaren yürürlüğe girecek kararın alınmasında en büyük etken palyaçoların, özellikle çocuk hastalara hizmet vermesi ve onların morallerini yükseltmeye çalışmaları oldu. Uygulama kentte doktorlarında büyük desteklerini aldı.

Hastalığın moral ve motivasyonla yenilebileceğini belirten doktorlar, "Kahkaha atmak en iyi ilaçtır. Palyaçolar gerçekten hastanın moralini yüksek tutmak için çok önemli bir görev üslenecek''dedi.

Patch Adams Filmi Hakkında

Dünyaca ünlü Amerikalı aktör Robin Williams'ın da hastalarını palyaço kılığına girerek tedavi ettiği Oscar ödüllü Patch Adams filminin yönetmenliğini Tom Shadyac üstlenmişti. Seneryosu Hunter Doherty Adams ve Maureen Mylanderin kitaplarından Steve Oederkerk tarafından oluşturulmuş olup, komedi dalında ve 115 dakika sürmektedir.

Yaşanmış bir hayat hikâyesinden alınmıştır. İntihar eğilimli biri olarak girdiği akıl hastanesinde gördüklerinden sonra Hunter "Patch" Adams (Robin Williams), çıktıktan sonra tıp fakültesine öğrenci olarak girer. Okulda başarılı bir öğrenci olmasına karşın, ideallerinden dolayı hocalarından tepki görür.

Amacı "hayata renk katarak" mizah yoluyla tedaviye katkıda bulunmaktır. Daha sonra yoksul hastalar için kendi parası ve bağışlarla özel bir klinik açmaya kadar girişimlerini sürdüren Adams, film sürecinde sevgilisi Carin Fisher'in (Monica Potter) öldürülmesiyle ve lisanssız klinik açmakla darbeler yese de, tedavi hizmetlerinde yaptıklarıyla ünü ülke çapına yayılır ve bir anlamda amacına ulaşır.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.