eşya depolama
Öne Çıkanlar regaip kandili

600 gramlık bebeğe kalp ameliyatı yaptılar
İzmir'de prematüre olarak dünyaya gelen 600 gramlık bebek kalp ameliyatı oldu. Kalp damarının biri zayıf olduğu için acil ameliyata alındı.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen vaka hastanenin başarılı doktorları tarafından anında müdahile edildi.

Küvezde ameliyat

Yapılan ameliyatla 600 gramlık bebeğin kalp damarı tamir edildi. Ancak ilginç durum bebeğin ameliyatının küvez başında yapılması oldu. Yapılan açıklamada ise bu şekilde minik hastaların ameliyatına karar verdikten sonra anında müdahale edilmesi gerektiği ifade edildi. Anında müdahale edilmediği takdirde ameliyat yolunda dahi ölümlerin meydana geldiği ve bu yüzden acele karar verilip erken davranılması gerektiği söylendi. Hastanede aynı zamanda 14 yaşındaki bir çocuğa da kalp nakli yapıldığı ve ameliyatın olumlu bir şekilde sonuçlandığı açıklandı.

Minik bebeğin durumu iyi

Kalp damarlarının tamir edilmemesi sonucunda beyin kanaması akciğer yetmezliği ve anında kalp durmalarının yaşandığı bu yüzden sorunun hemen çözülmesi gerektiği ifade edildi. Yapılan müdahaleler ve ameliyat sonucunda minik bebeğin kalp damarlarının iyi durumda ve tedavisine gelişimi normal seviyeye gelinceye kadar küvezde devam edecek.

İzmir'de prematüre olarak doğan bebeğe yapılan kalp ameliyatının başarılı geçtiği ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.