eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

81 ile, engelli dostu hastane müjdesi!
Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı proje kapsamında 81 ilde 81 hastane, sosyal hayatta dezavantajlı olan fiziksel engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden tasarlanacak.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, engellilere hizmette dünya standartlarını yansıtacak iyileştirmeler için "Engelli Dostu Hastane Çalışmaları Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

2017'de her ilde engelli dostu hastane

İlk fiziksel engelli dostu hastanenin İzmir'de açıldığını anımsatan Ömer Tontuş, hedeflerinin 2017'nin sonuna kadar her ile engelli dostu hastane açmak olduğunu söyledi. Ömer Tontuş, her ilde hizmet verecek bir hastanenin, engelliler için yaşamı kolaylaştıran uygulamalarla donatılacağını belirterek, 

"Engelli dostu hastanelerde yerde görme engelliler için yürüme bantları olacak, işitme engelli hastaların doktorlarla iletişim kurmasını sağlayacak işaret dilini bilen personel olacak. Hastanelerdeki  bütün işaretler, yönlendirme levhaları görme engellilerin anlayabileceği şekilde Braille Alfabesi'yle yazılmış olacak. Ayrıca, önemli noktalarda, laboratuvarların bekleme salonlarında, röntgen ve poliklinik kayıt gibi yerlerde görme engellilerin yönlendirmelerini sağlayacak sesli kiosklar olacak. Görme engelliler, sorduğu soruya kiosk üzerinden cevap alarak, gideceği yöne yönlendirilecek.

Hastanelerin tamamında sosyal hayatta dezavantajlı olan fiziksel engelli bireylere katkı sağlayacak şekilde asansörler, tekerlekli sandalyeyle ulaşım sağlanabilecek merdiven sistemi bulunacak. Bu hastaneler hem bina yapısı hem de personeli açısından engelli bireylerin dezavantajlarını nötrleyebilecek yapıya sahip olacak." dedi.

Uygulamanın ilk önce Osmaniye ve Denizli gibi orta ölçekli şehirlerden başlayarak ülkeye yayılacağını belirten Ömer Tontuş,

"Bundan sonra 81 ilde 81 engelli dostu hastane olacak, 2017 yılı sonunda bütün hastanelerin tamamlanmasını hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarındaki dezavantajları yok etmek adına Sağlık Bakanlığı, üzerine düşeni yapacak" şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.