eşya depolama
Öne Çıkanlar DNAnın yapısı 101 okey plus okey 101 plus DNAnın işlevi anal seks zararları

Alkol içmek göğüs kanseri yapıyor!
Alkolün az kullanılması bile kanser riskini azaltmıyor. İngiltere'de yapılan araştırmada incelenen 100 bin yetişkinin alkolü az tüketse bile kansere yakalanma riskinin arttığı anlaşıldı.

Uzmanlar, yaptıkları araştırmada kadınlarda günde 1 kadeh erkeklerde ise günde 2 kadeh içki içmenin bile kanser olasılığını arttırabileceği kanısına vardı. Araştırmanın sonuçları, İngiliz tıp dergisi British Medical Journal'da yayınlandı.

Göğüs kanseri riski büyük

İçkinin en çok göğüs kanserine neden olduğu bildirildi. İngiltere'de sağlık hizmetlerini yürüten kuruluş NHS ( Ulusal Sağlık Hizmeti)' ne göre erkekler günde 3-4 birimden fazla yani iki kutu bira (yüzde 4.5 alkol oranı), kadınlar ise günde 2-3 birimden fazla yani iki küçük bardak (yüzde 12 alkol oranı) içki tüketebilir. Hatta bu limitler bile şu andan tekrar gözden geçiriliyor.

ABD’deki araştırmalarda az içki içmek, erkekler için günde 30 g (355 ml’lik iki şişe bira), kadınlar içinse günde 15 g (bir küçük bardak şarap) alkol alımı olarak söyleniyor. Uzmanlara göre kadınlar için alkolün kansere sebep olma riski günde bir alkollü içki alımından sonra dahi artıyor. İçki içmeyen erkeklerde ise bu bulguya rastlanmadığı belirtiliyor. Ancak eskiden sigara içen veya halen içmekte olan erkeklerde az içkinin kanser riskini arttırdığı açıklandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.