eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

Çalışma saatleri uzun olanlar bu habere dikkat!
Uzun ve yorucu iş saatleri sonrasında gelen bel, baş ve eklem ağrıları... Bütün bunlar önlem alınmazsa felce neden oluyor.

Yarım milyondan fazla insan üzerinde yapılan araştırmada, haftada 35 ila 40 saat çalışanlarla kıyaslandığında, 48 saat  çalışanların felç geçirme olasılığının yüzde 10 oranında arttığını uzmanlar bildirdi. BBC'de yayınlanan bu haber şok etkisi yarattı.

Londra Üniversitesinde görev yapan doktor Mika Kivimaki, sabah 9'dan akşam  5'e kadar çalışanlarda, on yıl süresince her bin kişide 5'den az felç vakasının görüldüğünü, bunun 55 saat ve üzerinde çalışanlarda, on yıllık süre içinde her  bin kişide 6 felç vakasıyla sonuçlandığını söyledi.

Araştırma sonuçları 'Lancet' dergisinde yayımlanan haber, haftada 54 saat  çalışan kişilerin felç geçirme olasılığının, 35 ila 40 saat çalışanlardan yüzde  27, 55 saatten fazla çalışanların da yüzde 33 oranında artış gösterdiğini söylüyor.

Yorucu ve uzun çalışma saatleriyle felç arasındaki bağın nedeni henüz tam anlamıyla bilinmezken, teoriler arasında uzun çalışma saatlerinin yarattığı iş  stresi ve yaşam tarzı üzerinde olumsuz etkisi olduğu bir gerçek.

Uzmanlar, uzun saatler çalışan ve yorucu işler yapan kişilerin tansiyonlarını kontrol etmeleri gerektiğini ve beklenmedik uyuşma gibi durumlarda acilen doktora başvurmaları gerektiğini söylediler.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.