eşya depolama
Öne Çıkanlar Sömestr ukrayna savaş Emeklilik Galatasaray Altay şifresiz izle

Canan Karatay anne sütünün papucunu dama attı

Ünlü Prof.Dr. Canan Karatay Fuar İzmir'de düzenlenmiş olan "Zeytinli Sohbetler" adlı etkinlikte yapmış olduğu açıklamalarda önemli noktolara değindi ve ayrıca zeytin yağının anne sütüyle eş değerde olduğunu söyleyerek, herkesin 1 gün içerisinde yaklaşık 30- 40 zeytin yemesi gerektiğini savundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, sinir sistemi hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları, karaciğer yağlanması, kanserler, damar tıkanıklığı, unutkanlık, alzheimer, depresyon, felç, otizm, parkinson, kronik inflamasyon, damar sertliği, bağırsak hastalıkları, cilt hastalıkları ile adale ve kemik gücünün azalması gibi bir çok rahatsızlığın tedavisinin zeytinyağı ile mümkün olacağını belirtti. Varoluşun ve yaratılışın muazzam bir mucizesi olan anne sütünün içindeki her madde ve bileşenin zeytinyağında da bulunduğunu belirten Karatay, "Tek tüketim maddesi olarak bir bebeğin gelişebilmesine yeten anne sütünde hayvansal kolestrol varken, zeytinyağında bitkisel kolestrol vardır. İki mucizeyi karşılaştırdığımızda görüyoruz ki değerleri farklı da olsa aynı içeriğe sahipler" dedi.

VİTAMİN ZENGİNİ ZEYTİN
Herkes arasında alkol göbeği olarak bilinen karaciğer yağlanmasının alkol kullanmayan bazı insanlarda da trigliserit yağlar ve trans yağlar nedeniyle oluştuğunu belirten Karatay şunları dedi;
"Trigliserit yağlar ekmek, unlu mamüller, şekerli ve gazlı içecekler gibi tüketim ürünlerinde bulunur. Trans yağlar ise margarin, işlenmiş ürünler gibi ürünlerin içinde bulunan yapay yağlardır. Bu yağlar kronik inflamasyona sebep olurken soğuk sıkım zeytinyağının böyle bir etkisi yoktur. Aksine inflamasyonu durdurur, iyileştirir ve önler. Zeytinyağı, A ve E vitamini başta olmak üzere antioksidan ve antibiyotik içerir. Zeytinyağı tüketenlerde yapılan araştırmalarda eklem ağrılarının oldukça azaldığı tespit edilmiştir."

ASPİRİN YERİNE ZEYTİN YAĞI
Kalp rahatsılzığı olanlara, kanı sulandırmak amacı ile kullanılan aspirin yerine zeytin yağı tüketmelerini öngören Prof. Dr. Canan Karatay, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Böylece aspirinin yan etkisi olabilecek mide kanaması, delinmesi gibi durumlar da ortadan kalkacaktır, hatta tam tersine mide mükemmel şekilde rahatlayacaktır. Zeytinyağı yağ hücrelerinin yapışıklığını azaltmakla birlikte, kanı sulandırır ve ağrıyı keser. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki sadece soğuk sıkım zeytinyağı kullanan kişilerde kalp krizi görülmemektedir."
Zeytinyağının içeriğindeki antibakteriyal, prebiyotik, antikansorojen ve antibiyotik etki nedeni ile tüm kanser tedavilerinde kullanılabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Canan Karatay ayrıca kilo vermek isteyenlere de günde 30-40 adet zeytin yemelerini tavsiye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.