eşya depolama
Öne Çıkanlar Galatasaray pkk açılımı

Doğum kontrol hapları hakkında söylenenler şok etti!
Doğum kontrol hapıyla 10 yılda 200 bin kadın kanser olmaktan kurtuldu. Tıp dünyasında büyük etki bırakan araştırma uzmanlar tarafından da onaylandı.

Uzun süre doğum kontrol hapı kullananların, başta rahim ve yumurtalık olmak üzere birçok kanserden korunduğu açıklandı. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, doğum kontrol haplarının son 10 yılda 200 bin kadının rahim kanseri olmasını engellediğine bildirdi.
İngiltere, Oxford Üniversitesi tarafından yapılan ve The Lancet Oncology dergisi tarafından yayımlanan araştırmayı kanıt gösteren Demir,

“Yumurtalık, rahim ve bağırsak kanserini ciddi olarak istatistiki anlamda azalttığı gözlemlenmiştir. İlaçların, düzenli kullanıldığında yüzde 50-60’lara varan ciddi ve anlamlı oranda yumurtalık ve rahim kanserini önleyici etkisi vardır” dedi.
Demir, doğum kontrol hapı kanseri nasıl engeller sorusuna şöyle cevap verdi,

“Aylık olarak oluşan yumurtalığın üzerindeki açılmalar ve çatlamaya bağlı faktörlerin yumurtalık kanserini tetiklediğine dair teoriler var. Dolayısıyla yumurtalık kanserini engellemesindeki etki mekanizması, yumurtlamayı engellemesiyle, kadınların aylık yumurta oluşumunu engellemesiyle ilişkilendiriliyor.
10 yıl ve daha uzun süre kullanımda bu etki çok daha belirgin. Ama çalışmalar gösteriyor ki 6 ay gibi kısa bir süre kullanıldığında bile rahim ve yumurtalık kanseri riskini ciddi olarak azaltıyor” dedi.

Demir, doğum kontrol haplarının kanser oluşumunu engellemenin yanı sıra başka pozitif etkileri olduğunun altını çizerek,

“Doğum kontrol haplarının kullanılmasıyla, adet düzensizliği düzene girmektedir, çok kanaması olan kadınlarda kanamayı azaltarak demir eksikliği anemisinin tedavisinde etkilidir. Ayrıca, ağrılı adet görmeyi ve sivilce oluşumunu da azaltmaktadır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.