eşya depolama

Kızını kendi böbreği ile hayata bağladı!
60 yaşındaki Mehmet Fahrettin Aslan, 4 yıldır diyaliz hastası olan kızına kendi böbreğini verdi.

Kilis'te yaşayan 30 yaşındaki Filiz Ünal, istifra ve baş ağrısı sebebiyle gittiği hastanede böbrek hastası olduğunu öğrendi.

Hemen tedavi sürecine başlayan Ünal, bir kaç yıl sonra ilaçların yeterli olmaması sebebi ile diyalize girmeye başladı. Bu süreç içersinde nakil işlemi için bakanlığa başvuran Ünal'a kardeşi böbreğini vermek istedi. Doku uyuşmazlığı sebebi ile nakil yapılamayan Ünal'a umut ışığı babasından geldi.

Mehmet Fahrettin Aslan, kızına kendi böbreğini vermek istedi. Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Merkezine başvuran baba-kız, dokuların tutmasıyla büyük sevinç yaşadı ve belirlenen tarihte ameliyat gerçekleşti. 
Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile babanın böbreği kızına verildi. 

"Babam sağ olsun..."

Ameliyat sonrası hızla sağlığına kavuşan Filiz Ünal duygularını şöyle anlattı;

Ünal, " "4 yıldır süren sıkıntılı dönem babam sayesinde sona erdi. Babam sağ olsun, Allah razı olsun. İnsanlarımız organ bağışı konusunda duyarlı olmalı. Ben sağlığıma kavuştum, umarım herkes sağlığına kavuşur" dedi.

Gaziantep'te yaşayan 8 çocuğu olan kahraman baba ise kızına böbreğini verdikten sonra ise şu ifadeleri kullandı,

Mehmet Fahrettin Aslan, ""Kardeşleri böbreklerini vermek istemelerine rağmen, kan uyuşmazlığı çıkınca, yüreğim daha fazla dayanamadı ve böbreğimi vermek istedim. Mutluyum. İkimizin de sağılığı yerinde. Doktorlarımıza teşekkür ediyorum."

Ameliyatı gerçekleştiren doktor, Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu'da gerçekleştirdiği ameliyat sonrası ortaya çıkan çerçeveden mutlu olduğunu ve insanlara ikinci bir şans vermekten sevinç duyduklarını dile getirdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.