eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet savaş son durum trafik kazası mahkum 9 uncu bölüm yağmur

Sağlık Bakanlığından kanser hastalıklarına 3 boyutlu tedavi devri
Linac cihazlarıyla kanserle mücadelede yeni bir dönem başladı. Artık kanser hastaları 3 boyutlu cihazlarla tedavi edilecek. Detaylar haberimizde...

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, 

“Ülkemizin değişik bölgelerinde hizmet veren halk hastanelerinde, nihayet alımlarla beraber sayısı 46’ya yükselecek Linac cihazlarıyla kanserle mücadelede yeni bir dönem başladı.  Tümöre 3 boyutlu görüntüleme Dünyanın önemli merkezlerinde de kullanılan bu ileri teknolojiyle, kanserli hücrelerin büyümesi, üremesi ve olağan dokulara yayılması önlenebiliyor. 2009’dan bu yana ülkemizdeki halk hastanelerinde vatandaşımızın kullanımına sunulan bu cihazlarla, bazı durumlarda cerrahi müdahale yapılamayan bölgelere bile ulaşabilmekte ve tedavi edebilmektedir” şeklinde açıklama yaptı.

Cihazlara takılan CT simülatörlerle de 3 boyutlu görüntü sağlanıp tümörün bulunduğu yere uygulanacak tedavi şeklinin belirlendiğini, bu sayede sağlıklı dokuların zarar görmesinin önlendiğini söyleyen Hatipoğlu, 

“Bu teknolojinin amacı, kanser hastalarında tümörlü hücrelere, hedeflenen radyasyon dozunu verirken, sağlıklı dokuları hasara uğratmadan mümkün olan en efektif tedaviyi yapabilmektir. Bu özellik aslında radyoterapinin de tanımını oluşturmaktadır. En etkili tedavi şekli olan radyoterapi, Linaclar aracılığıyla tüm kanser türlerine uygulanabilmektedir. Cihazlarla, kanser olgusuna bağlı cerrahi uygulamaların çok fazla arıza olduğu yerleşim noktalarında çok fazla yaygın ve konforlu bir radyoterapi uygulamasına imkan sağlanmaktadır.” şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.