eşya depolama

Türkiye'den erkek kısırlığına son veren tedavi
'Mikro akışkan çip' uygulaması bebek isteyen ailelerin umudu olacak.

Biyoteknoloji alanında en önemli ilk 35 bilim insanı arasında gösterilen Prof. Dr. Utkan Demirci'nin Harvard Tıp Fakültesi-MIT Sağlık Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyeliği görevi sırasında geliştirdiği uygulama, bebek bekleyen çiftçilerin umut ışığı oldu.

Bu uygulama, tüp bebek merkezlerinde seçilen spermlerin kalitesini arttırarak daha başarılı aşılama ve tüp bebek çalışmalarına olanak sağlıyor. Harvard'tan transfer olduğu Stanford Üniversitesi'nde bilimsel çalışmalarını sürdüren Utkan Demirci'nin 'hücre ayrıştırıcı çip' teknolojisi olarak tanıttığı yöntem, gebelik oranını 1.5 kat artırıyor. Çipe konulan spermler, DNA'sı en iyi olan spermi öne geçiriyor. Mikro çiplerin üretim ve dağıtım hakkına sahip merkezi İzmir'de bulunan Koek Biyoteknoloji firmasının kurucu ortağı Dr. Selçuk Kılınç, dünyada 70 milyon çiftin İnterfilite (Kısırlık) sorunu yaşadığını ve bunlardan 3'te birinin sadece erkek kaynaklı problemler olduğunu söyledi. 

Türkiye'de de kısırlık sorunun arttığını belirten
Dr. Kılınç, 

Kılınç, bu yöntemde spermlerin hiçbir şekilde zarar görmediğini  ve sperm azlığı veya düşük kalite sorunlarının çözüldüğünü ifade etti. Dr. Kılınç, bu çipler sayesinde eski yöntemlere oranla daha büyük başarı sağlandığı gibi önceden birkaç aşamada yapılan işlemin tek aşamada bittiğini söyledi.  Mikro akışkanlı çiplerin aşılama ve tüp bebekte kullanımının yayınlaşmasıyla bu uğurda harcanan maliyetlerin de çok aza indirileceğini belirten
Kılınç,

"Aslında olayın maddi boyutu kadar manevi boyutu da var. Bebek bekleyen ailelerin yaşadıkları ruhsal sıkıntılar da dikkate alındığında çip bebek uygulamasının getirdiği faydaları daha net anlamak mümkün olabilecektir" şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.