eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr Şevval Şahin

Van'da ki sağlık çalışanlarından teröre lanet!
Van-Hakkari Tabip Odası, Van-Hakkari-Bitlis Eczacılar Odası ile SES Şubesi üyeleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi teröre lanet için toplandı.

Türkçe ve Kürtçe "Biz barış istiyoruz" yazılı pankartlar tutup, "Savaşa hayır" ve "Barış hemen şimdi" sloganları atan sağlık çalışanlarına vatandaşlardan da destek geldi.

Dr. Yusuf Can Mulamahmutoğlu, devam eden çatışma ortamının hem sağlık çalışanlarını hem de vatandaşları tedirgin ettiğini açıkladı.

Özellikle 2 aydır yaşanan can kayıplarından üzüntü duyduklarını ve sağlık çalışanlarının da çeşitli şekillerde mağdur olduğunu söyleyen Mulamahmutoğlu,

"Bilindiği gibi medyaya da yansıyan, 'ambulanslara yönelik saldırılar, sağlık görevlilerinin kaçırılması, hekim arkadaşlarımızın silah zoruyla çatışma bölgelerine götürülmek istenmesi, ambulansta taşınan yaralıya dahi saldırılması' haberleri sağlık çalışanlarında büyük psikolojik travma yaratmıştır. Bu nedenle sağlıkçılar kendilerini güvende hissetmemekte, hayatlarından endişe etmekte ve bu ağır travmadan dolayı işlerine odaklanmakta güçlük çekmekteler." dedi.

Mulamahmutoğlu, yaşanan tüm çatışmaların ortasında oluşan tüm fiziksel ve psikolojik travmalara şahit olduklarını belirterek, bunların devam etmesi sonucunda insanlarda psikolojik ve sosyal travmaların kapanmasının zor yaralar haline geleceğini söyledi.

Barış içinde yaşamanın insani bir hak olduğunu açıklayan Mulamahmutoğlu,

"İnsanlarımızın da bu haktan yararlanmasını sağlamak devletin temel görevidir. Çatışma sürecinin bir an önce bitmesini istiyoruz. Halkın huzur ve güven ortamında yaşayabildiği Çözüm Süreci'ne yeniden başlamak, her iki tarafın da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ve bu çatışmaların daha fazla hayata mal olmadan son bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlıkçı grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.