eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi Tatil cep telefonu 2022 asgari ücret

YÖK, krizdeki üniversite hastanelerine yardımda bulunuyor!
YÖK ve Sağlık Bakanlığı hazırladığı yeni protokol ile üniversite hastanelerine bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından tıbbi malzeme temin edecek.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Cerrahpaşa ve Çapa hastanelerindeki mali krizin ardından, YÖK ve Sağlık Bakanlığı üniversite hastanelerinde yaşanan mali krizleri çözmek için bir protokol imzaladı. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile üniversite hastanelerinin durumuyla ilgili bir görüşme yapmıştı. Görüşmede yapılan ön değerlendirmeler neticesinde, Sağlık Bakanlığı ve YÖK arasında üniversite hastanelerinin tıbbi ve sarf malzeme ihtiyacının karşılanmasını içeren bir çerçeve protokolü imzalanması noktasında görüş birliğine varılmıştı. Hazırlanan protokol ile üniversite hastanelerinin durumunun ve sorunlarının tüm boyutlarıyla değerlendirmeye alınacağı bir komisyon oluşturulması da planlandığı belirtilmişti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu bugün (20 Ağustos) protokolü imzaladı. YÖK’ten yapılan duruyla protokolün detayları açıklandı. İki yıl geçerli olacak protokolde üniversite hastanelerinin ‘tıbbi ve sarf malzeme’ ihtiyacının Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanması kararlaştırıldı. “Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından temin edilecek tıbbi malzeme bedelleri, ilgili üniversite hastanesinin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan olan alacaklarından, mal bedellerini karşılayacak kadar olan kısmının ilgili sağlık kuruluşuna temliki suretiyle ödenecek” diye belirtilen protokolde, “İlgili sağlık kuruluşuna yapılacak temlikler, tıbbi malzemenin üniversite hastanesine tesliminden itibaren dört ay içinde yapılacak” açıklaması yapıldı.

Ayrıca imzalanan diğer bir protokolle, devlet yükseköğretim kurumlarındaki öğrenciler tarafından uygulamalı eğitimlerde eğitim materyali olarak kullanılması amacıyla Sağlık Bakanlığı envanterinde bulunan ve terkin durumunda olan ambulanslar yükseköğretim kurumlarına devredilecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.