eşya depolama
Öne Çıkanlar kaç kişi öldü akbank pos alerjik rinit testi fındık fiyatı pkk açılımı

Akdoğan: HDP bundan sonra Çözüm Süreci'nin ancak filmini yapar
Olan da hayır vardır

Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte toplanan kabine üyeleri değerlendirmelerde bulundu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Yalçın Akdoğan HDP’nin barajı geçmesinin ardından çözüm sürecinin bittiğini vurguladı. HDP’nin sürecin ancak filmini yapabileceğini belirten Akdoğan “Olan da hayır vardır. Açık ara AK Parti'yi birinci parti yaptığı için milletimize şükranlarımı sunuyorum. Önceliğimiz Türkiye'dir" diyen Akdoğan, "HDP bundan sonra Çözüm Süreci'nin ancak filmini yapar. Yani 'bal bal' demekle ağız tatlanmıyor, 'barış barış' demekle de olmuyor. Madem yüzde 13 oy aldılar, Kandil'e çağrı yapsınlar ve PKK'ya silah bıraktırsınlar “dedi.

Vatandaşın sandıktaki tercihleri başımız üstünde

Seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan diğer bir isimse Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız oldu. Seçim sonuçlarının milletin tercihinin başı üstünde olduğunu belirten Taner Yıldız "Biz elbette seçimi bütün sonuçlarıyla ilgili kurumlarımızda değerlendireceğiz. Seçmenin verdiği mesajı en doğru şekilde algılayacağız. Bir kez daha milletimize AK Parti'yi birinci parti yaptığı için teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde, 'vatandaşın sandıktaki tercihleri başımız üstünde' dedik ve bunu şimdi tekrar ediyoruz. Demokrasiye saygı sadece sözde değil icraatla da olmalı. Seçimin sonuçlarını tüm partiler değerlendirecek ve mesajı alacaktır, biz de bu mesajı alacağız..."dedi.

Yeniden seçim kaçınılmazdır

Seçim sonuçları ile ilgili bir açıklamada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan geldi. Fikri Işık "AK Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar en fazla önem verdiğimiz nokta milli iradedir ve bugün milli irade böyle tecelli etmiştir. Bundan sonra, bu tablo doğrultusunda hükümet kurmak için tüm partiler gerekli çalışmaları yapacaktır. İnşallah bir hükümetin kurulması mümkün olacaktır ama bu olmazsa anayasa gereği yeniden seçim kaçınılmazdır. Muhalefetten koalisyon ihtimallerine ilişkin gelen ilk açıklamalar, sıcağı sıcağını yapılan değerlendirmelerdir. Bunlar, hissiyatla yapılan açıklamalardır. Önümüzdeki günlerde biraz daha sağduyulu açıklamalar gelebilir..." dedi.
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.