eşya depolama
Öne Çıkanlar okey 101 plus 101 okey plus DNAnın işlevi DNAnın yapısı anal seks zararları

AKP'li vekil Reşat Petek: "HDP'siz bir hükümet kurulması mümkündür."
AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek'in basına yapmış olduğu açıklamada oldukça çarpıcı ifadeler olduğu gözlendi. Seçim hükümetiyle ilgili yorumlarda bulunan Petek, HDP olmadan da bir seçim hükümeti kurulabileceğinin vurgusunu yaptı.

Basın muhabirlerine yapmış olduğu açıklamada, Ahmet Davutoğlu'nun hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı'na iadesinden sonra gözlerin seçim hükümeti konusunda Recep  Tayyip Erdoğan'a çevrildiğini söyleyen Petek, HDP ile ilgili çarpıcı ifadeler de kullandı.
 
Anayasal çerçevede sürecin belirlenmesinde Cumhurbaşkanı'nın önemli yetkilerinin bulunduğunu açıklamasında da dile getiren Reşat Petek, "Hükümet kurma ihtimali görünmeyen siyasi parti liderlerine sırayla görev  verme mecburiyeti yoktur. MHP'nin son açıklamalarından sonra, bu bağlamda Kılıçdaroğlu'na görev verme zorunluluğu da bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.
AKP Burdur Milletvekili, terörle mücadelede başlatılmış olan bu yepyeni dönemde, terör örgütüyle bağını inkar etmeyen bir partinin, seçim hükümetinde yer almasını "Kabul edilemez." bulduğunu belirtti. İşte o açıklama:

 "Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı'na yeniden hükümet kurma görevi verebilir. Takdiri Anayasal yetkileri kapsamındadır. Sayın Davutoğlu Anayasa gereği bağımsız 3 bakan dışındaki Bakanlar Kurulu'nu AK Parti içinden belirleyip Cumhurbaşkanımıza sunabilir. Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulunu onayladığı anda 63'üncü Hükümetin kuruluşu tamamlanır ve görevine başlar. Göreve başlama Cumhurbaşkanı'nın onayı ile başlar. Güven oylaması Anayasa'nın 111'inci maddesine göre ayrı bir süreçtir. 45 günlük anayasal süre içinde Bakanlar Kurulu kurulduğu için sayın Cumhurbaşkanı Anayasa'nın 116'ncı maddesine göre seçimlerin yenilenmesine karar vermek durumunda kalmaz."
 Petek, 63'üncü Hükümetin düşürülmesi için CHP, MHP ve HDP'nin blok halinde 276 güvensizlik oyu vermesi gerektiğini vurguladığı konuşmasına terörle operasyonel mücadele sürecinde bu blokta yer almanın MHP için "kendini inkar ve intihar" demek olacağını da ekledi. Petek daha sonra şu ifadeleri kaydetti:
 "63'üncü Hükümetin güvensizlik oyu alması halinde ise 45 günlük yeni bir süreç başlayacak ve TBMM'nin erken seçim kararı alması gündeme geleceğinden, HDP'siz bir hükümet formülü ile seçime gitmek mümkün olabilecektir. Operasyon kararlarının alındığı Bakanlar Kurulu'nda, beşinci kol gibi faaliyet gösterecek HDP'li bakanların yer almaması için bireysel sorumluluğumun gereği düşüncelerimi paylaşıyorum." 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.