eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr Şevval Şahin

Demirtaş’tan FLAŞ PKK çıkışı: Amasız olarak eylemleri durdurmalı!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş PKK’ya silahlı eylemleri durdurma çağrısı yaptı. Demirtaş  “Ölümlerin durması lazım. PKK'nın amasız olarak silahlı eylemlerini, durdurması lazım. Silahın demokrasi mücadelesi açısından mazereti yoktur. AKP'nin hatalarını suçlarını, askeri ve polisi öldürerek sorulmaz. Onların tamamı bu ülkenin çocukları. Bizim çocuklarımız. AKP'nin işlediği bütün suçları, Kürt çocukları dağlarda şehirlerde öldürerek çözemez. Buna da izin vermeyiz. Bütün şehirlere cenaze göndererek üzerindeki sıkışmışlığı şiddet yoluyla ülkeye ihraç edemez. Buna izin vermeyeceğiz. Tarih boyunca böyle olmuştur. Nasıl olsa ölümler olursa tabutlar olursa bayraklar sarılı tabutlar şehirlere giderse, herkese vatansever akımlarla iktidarın etrafında birleşir, buna güveniyorlar. 'Çaldık çırptık ama bunlarla milliyetçi duygularla AKP'nin iktidardan düştüğü zaman, Türkiye açısından ne kadar sakıncalı olduğu görülür ve etrafımızda birleşilir' diyorlar.” ifadelerini kullandı.

Vatan savunması değil saray savunması

Demirtaş “Bu topluma dayatma politikasıdır. Saray darbesidir. Bu savaş vatan savunması değil, saray savunmasıdır. Silahlar tümden devre dışı kalacakken, Dolmabahçe mutabakatı, neden uygulanmadı bunun hesabını vermek zorundadır. Partimizin emeğinin hiçe sayılmasıdır. Bizler büyük emekler sarf ettik 2.5 yıl. Bunu AKP'nin karakaşı gözü için yapmadık. Bizim barışa ihtiyacımız var. Getirdiğimiz noktada seçim öncesinde halkımız verdiğimiz söz olarak barışı armağan etmek istedik. Hiçbir siyasi çıkar olarak yapmadık bunu. Politikalarını yaptıkları anketlere göre, partileri için dizayn edenler, bu savaşın sorumlusudur. Hiç uzak değildi herkese hayal gibi gelebilirdi ama bu sorunda sonuca çok yakındık. Konu çok sağlıklı bir rotaya gireceği aşamaya gelmişti. Şunu gördüler, silahları istedikleri zaman çıkartacakları, kullanacakları bir süreç bitecekti. Savaş opsiyonunu ellerinde tutmak için silahsızlanma takviminin önüne geçtiler." dedi.

Kendi iktidarı için ülkeyi savaşa atıyor

Demirtaş “Yakın ya da uzak geçmişe bakarak onun hayıflanmasıyla geleceğimizi göremeyiz. Türkiye'nin önünde artık çok fazla seçenek yok. Bir tarafta kendi iktidarı için ülkesini savaşa, ateşe atacak bir anlayış var. Seçimle bile beni götüremezsiniz mesajı veren anlayış var. 'Ben artık başkanım ve bunu yapacağım' diyen birisi var. Bir tarafta da ezilen halklar var. Batısından doğusuna bir arada olmak zorunda olan toplum var. Eğer erken seçim olacaksa bu partiler arası bir tercihi değildir. Türkiye iç savaş tehlikesiyle karşı karşıya bunu söylemek için uzun süre dikkatli oldum. Ama artık bunu söylüyorum. AKP bunu istiyor. Burada sorumluluk bütün topluma düşüyor. Türkiye'de bir iç savaşta kazanacak kimse yoktur. Suriye, Irak'a bir baksınlar. Burada kazanan kimse olmaz. Türkiye diğer ülkelere benzemez. Çünkü güçlü bir toplumsal kaynaşma, demokrasi geleneğimiz var. İç birliktelik ve barışla, savaş isteyenlere cevap vermeliyiz. Sıkı sıkıya sarılmak zorundayız" dedi.

AKP birinci parti çıkmayabilir!

Demirtaş “İki farklı anlayış ve çizgi arasında bir savaş yanlılarıyla, bu ülkeyi savaşa götürmek isteyenlere karşı emek bloğu olarak mücadele etmeliyiz. Türkiye bu ortamda seçime gidecek ama barış yanlıları kazanacak. 7 Haziran'a göre farklı bir ortam çıkacak. AKP birinci parti bile çıkamayabilir. Erken ya da tekrar seçimlerde AKP'ye oy verenlerin büyük kısmı, barış kardeşlik cephesinde yerini alacaktır. Elini tabuta koyanlara, seçim konuşması yapanlara tabutun içindekileri, seçim malzemesi değildir denecektir. Saray ve onun efendisi için tek tehdit HDP'ydi. Gizli ajandalarının önünde tek engel vardı. 7 Haziran'da seçimi kazanmak eğer kazansalardı bunu yapacaklardı. MHP'nin desteğiyle başkanlık sistemini getireceklerdi. Sarayı bunun için yaptılar. Unutmayın Türkiye büyük ülke diye yapılmadı. O zatın ne kadar ne kadar büyük olduğunu ve geçmişten kopuşun bir işareti olarak kuruldu. Artık AKP'nin iktidarı sonsuza kadar kurulmuştur demek için sarayı yaptılar. HDP bunu engelledi. '20 yıldır mücadele ettik getirdik, topu kaleciyle karşı karşı karşıyayız golü atacağız' dedikleri sırada HDP karşılarına çıktı. Bunu içine sindiremiyorlar. Aslında gerçeği açıklamaları lazım. Akıllarındakini doğru anlatmaları lazım. Demişler ki, 'Biz aslında sayın Erdoğan'ın halife olduğuna inanıyoruz. Ve halifelerin bütün ekonomik işlerde yüzde 10 pay alma hakkı vardır. Bunun içini onun rüşvet olduğuna inanmıyoruz deyin böyle oy isteyin.' Buna itirazımız yok ama dürüst olun. İleri demokrasi altında ülkeye başka bir şey dayatmayın. HDP işte bu tekçi anlayışa karışı çoğulcu demokrasiyi ortaya koldu. Yüzde 13 gibi bir destek aldı. Türkiye açısından kritiktir. Türkiye'nin artık Suriye olmamasının teminatı HDP'dir" dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.