eşya depolama
Öne Çıkanlar canlı izle 12 Aralık yağmur Zeynep Bastık TÜRMOB

Erken seçimin ne zaman olacak? 22 Kasım'da erken seçim olacak mı?
Türkiye 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurulmasına yönelik olarak çabalarda sona yaklaşılıyor. Türkiye olası bir hükümet kurulamaması durumunda yapılacak olan erken seçimin ne zaman olacağını merak ediyor. Olası bir erken seçimin 22 Kasım'da olması bekleniyor!

22 Kasım'da erken seçim olacak mı?

Yasal olarak Cumhurbaşkanı’nın hükümet kurma görevini vermesinin ardından 45 günlük sürenin sonunda hükümet kurulamazsa Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alabilir ya da yeni bir isme hükümet kurma görevi verebilir. Türkiye’de yaşanan son süreç bir hükümet kurulabilme ihtimalini gittikçe azalttığı için erken seçim olma olasılığı da yadsınamayacak kadar çok. Hükümet kurma konusunda CHP ile müzakere yürüten AKP, MHP’nin koalisyona yeşil ışık yakan açıklamalarının ardından MHP ile de temas halinde olduklarını açıkladı. Bu durumda CHP ya da MHP ile ortak koalisyon kurulamazsa eğer erken seçim kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alabilecek.

Erken seçim ne zaman? Erken seçim hangi ayda olacak? 22 Kasım'da erken seçim olacak mı?

Türkiye olası bir hükümet kurulamama ihtimaline karşılık erken seçim ne zaman ve olası bir erken seçim hangi tarihte olur sorularına yanıt arıyor. Eğer koalisyon için partiler arasında bir anlaşma sağlanamazsa ve erken seçim kararı alınırsa yasal olarak en az 45 günde ya da en fazla 90 gün içerisinde erken seçime gidilebilir. Pazartesi CHP ve AKP heyetleri arasında son toplantının yapılması planlanıyor. Toplantı sonucu koalisyon çıkmazsa AKP MHP ile bir kez daha temasa geçecek ve ihtimal olursa koalisyon kurulacak olmaz ise eğer erken seçim için karar alınacak. Erken seçim ne zaman olacak sorusunun cevabı da o gün belli olacak. Olası bir erken seçim kararının 12.08.2015 tarihinde alınması halinde erken seçim tarihi 27.09.2015’te ya da en geç 12.11.2015’te gerçekleşecek. Erken seçim ne zaman olacak sorusunun cevabı da bu iki tarih arasında bir gün olacak ile cevap bulacak. Burada belirleyici olan kriter ise erken seçim kararının verileceği tarih olacak. Ama olası bir erken seçimin Kasım ayında olması bekleniyor. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.