eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi cep telefonu Tatil yağmur

Melih Gökçek: Parsel lafında bir iddianız varsa, şerefli insan ispat eder
Ak Partinin ağır toplarından olarak bilinen ve kuruculuğunu yapan 3 önemli isimden biri olan başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç Melih Gökçek’in kendisine paralelcilik ile suçlamasının ardından Melih Gökçek’in Ankara’yı parsel parsel sattığını söylemişti. Tartışmalar gündemde ki yerini hala koruyorken Bülent Arınç’ın 7 Haziran sonrası açıklayacağım deyip sonrasında açıklamadığı 100 dosyanın akıbeti de merak konusuydu.

Kaç tane böyle karar var?

Hüseyin Kaya parsel parsel sözlerini hatırlatınca Melih Gökçek şu sözlerini  “Burada hangi konu Belediye Meclisi iradesinin haricinde çıkmıştır? Kaldı ki bu söylenilen konu, özellikle vakıflara ve derneklere yapılan yardımlarla ilgilidir. İlk belediye başkanı olduğum günden bu yana okul ve hastaneyle ilgili tüm istekleri, trafiği engellememek kaydıyla yerine getirelim diye teklif ediyorum. Kaç tane böyle karar var?” sarf etti.

Kimseye peşkeş çekmedim

Diğer belediyelerin de kararlarına atıfta bulunan Gökçek kimseye bir yeri peşkeş çekmediğinin altını çizdi. Gökçek “Paralel yapıya ait olan okul da buraya teklif vermiş. Biz de o planı oylamışız. Bu, onlara kalkıp da doğrudan doğruya peşkeş çekmek mi? Arsa onların, getirmişler teklif vermişler. 13 tane Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy birliğiyle geçen karar buldum. Çankaya ve Yenimahalle belediyelerinden de oy birliğiyle geçen kararları buldum. Bunun anlamı parsel parsel dağıtmak mı? Dağıtmak, bir yeri birisine peşkeş çekmek demek. Biz nereyi çekmişiz?” dedi.

Şerefli insan ispat eder

Melih Gökçek Hüseyin Kaya’yı şikayet edeceğini de söyleyerek iddiasını ispatlamaya davet etti. Bülent Arıç’ın sözlerini kızgınlıkla söylediğini geri dönemediğini belirten Gökçek "Bu parsel lafında bir iddianız varsa, şerefli insan ispat eder. Neyi kastediyorsan söyleyeceksin. Laf atma o zaman. 'Parsel parsel' demek terbiyesizliktir, terbiyeni takın. Sizi mahkemeye vereceğim. Arınç, çıktı televizyonda parseli yolsuzluk olarak kullanmadığını söyledi. Bunu bir tarafa bırakıp menfaat iddia edenden hesap sorarım. Parsel parsel bir yeri birine bedava peşkeş çekmek demektir. Adam bana kızgınlığından arkamdan bir laf etmiş, ağzından bir laf çıkmış, ne kendisi geri dönebiliyor, siz de peşine takılıyorsunuz. Burada hangi konu Meclis iradesinin dışında çıktı? Oybirliği ile geçmiş bir sürü karar var.” dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.