eşya depolama
Öne Çıkanlar instagram Halil İbrahim Beşiktaş dolar güncel Camdaki Kız Son Bölüm

PKK ateşkes her an bitebilir dedi!
Hükümetin 7 Haziran seçim sonuçlarının ardından Dolmabahçe görüşmesini yapan ve çözüm sürecinde en yetkin isimlerinden biri olan Yalçın Akdoğan’ın çözüm sürecinin sadece filmi çekilebilir açıklamasının ardından akıllara çözüm süreci bitti mi sorusu geldi. PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu.

7 Haziran seçimleri doğru okunmalı

Murat Karayılan 7 Haziran seçimlerinin doğru okunması durumunda milletin çözümü istediğinin altını çizdi. Türkiye’nin en temel sorununun Kürt sorunu olduğunu söyleyen Karayılan Türkiye toplumlarının da çözüme yönelik iradesini ortaya koyduğunu dile getirdi. Kürt sorununun ertelenebilir olduğu düşüncesine karşı çıkan Karayılan Kürt sorununun ve bu sorunun asıl muhatabı Öcalan’ın durumunun en önemli problem olduğunu dile getirdi.

Öcalan’dan haber bile yok

Türkiye’de mevcut bazı koşullarda ateşkes sağlandığına değinen Karayılan Apo’nun yoğun bir emek ve çaba harcadığını iddia ederek Apo’nun şuanda tecrit altında olduğunu ve 3 aydır kimseyle konuşturulmadığını söyledi. Kürt sorununun AKP hükümetinin lakayt bir tavırla yaklaşmasından dolayı tehlikeye düştüğünü söyleyen Karayılan mevcut yaklaşımların zorlayıcı ve intikamcı olduğunu ifade etti.

Çözüm sürecini Erdoğan ortadan kaldırdı

Çözüm sürecini Erdoğan’ın müdahalesi ile ortadan kaldırıldığını söyleyen Karayılan, Erdoğan’ın sözlerinden örnekler verdi. Masanın olmadığına ve Kürt sorununun olmadığına değinen Erdoğan’ın 22 yıllık bir emeği çöpe attığını savundu.

Savaş hükümeti

AKP’nin tavrının değişmesi gerektiğini söyleyen Karayılan aksi halde koalisyonun savaş hükümeti anlamına geleceğini söyledi. Murat Karayılan AKP’nin çözümden çok çözümsüzlüğü merkeze alan bir siyasi uslubu olduğunu dile getirdiği konuşmasını bu üslubun seçim propagandası olarak algılanmayacağını çünkü AKP’nin seçimden sonra da üslubunu değiştirmediğini söyleyerek devam etti.

Ateşkes ara süreçte

Karayılan kendi mevziilerinin vurulmasını,  tutuklamaların artmasını ve tecrit politikasının uygulamaya devam etmesini çözüm sürecini muhataplarının bitirdiği anlamına geldiğini söyleyen Karayılan kendilerinin ateşkesi bitirip bitirmeme kararı verebilmesi için yeni kurulacak olan hükumetin politikalarına bakacaklarını söyledi. Mevcut durumunda çözüm sürecinin kalmadığına işaret eden Karayılan Rojova’ya girmek istenilmesine de sert tepki verdi.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.