eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

Facebook yaptığı için herkesten af diledi

Ünlü paylaşım sitesi Facebook'un yaşı küçük olan kullanıcılarının verilerini reklam verenlerle paylaştığı ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım platformu, geçtiğimiz günlerde, çocuk ve genç üyelerinin kilo verme, güven duyma ve kendini değersiz hissetme konusunda ki paylaşımlarını reklam veren şirketlere verdiğini kabul etti.

Fakat Facebook yönetimi, bu verileri çocuklara yönelik reklamları belirlemek için verilmediğini reklam veren kurumların çocukların Facebook’u nasıl kullandığını anlamasına yardımcı olmak için paylaştığını duyurmuştu.
Facebook’tan bir yetkili, kullanıcıların özel bilgilerinin paylaşıldığı iddialarını reddederek, "İnsanları duygusal durumlarına göre hedef alacak araçları kesinlikle sunmuyoruz" açıklamalarında bulundu.

ANALİZ EDİYOR

Facebook’un Avustralya ofisinde hazırlanan ve basına sızan bir kaç belgeye göre, birden fazla kurum veya şirket çocukların nasıl hissettiğini anlayabilmek amacı ile Facebook üyelerinden edinilen verileri kullanabiliyor. Ünlü sosyal medya sitesi bir yandan da çocukların farklı durumlara nasıl tepki verebileceğine dair analiz yapabilecek veriye sahip.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.