eşya depolama
Öne Çıkanlar NOAA avrupa merkez bankası araştırma sosyal medya Cinayet

Windows 10'da hata üstüne hata! İşte hatalar ve çözümleri
 Dünyaca ünlü teknoloji devi Microsoft'un son güncellemesi olan Windows 10 işletim sistemi, beraberinde hatalarla birlikte kullanıcıların hayatına girdi. İşte o hatalar ve çözümleri...

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10 kullanıcıların hayatına birçok hatayla beraber girdi. Çoğu kullanıcı bu işletim sisteminden geri dönmenin yollarını ararken diğer kesim ise bu hataların çözümlerini araştırmayı tercih etti. Bazıları cihazlarını servise yollarken bazıları sıfırlamanın peşine düştü. Microsoft'un en son işletim sistemi Windows 10 belli ki çok kontrol edilmeden piyasaya sürüldü.
Elbette sistem komple kötü değil. Çoğu kullanıcı, işletim sistemine sorunsuz biçimde geçebildi ve ondan oldukça memnun. Ancak sıkıntı yaşayanlardan iseniz, işte Windows 10'un en çok karşılaşılan hatalarını ve çözümlerini aşağıda sizin için derledik.

Pil Ömrü sorunu

Yeni işletim sistemleri, genellikle pil sorunlarıyla birlikte geliyorlar. Ancak Windows 10'daki durum, biraz daha ciddi görünüyor. Laptop'unuzun veya tabletinizin pili çabuk tükeniyorsa, donanımınızın Windows 10'a özel sürücülerinin olup olmadığını kontrol edin. Windows 10'un güncellemeleri arka planda indirirken pili hızla tüketebildiğini söyleyelim.

Varsayılan Uygulamalar sorunu

Windows 10, Windows 8.1'deki varsayılan dosya ilişkilendirmelerini hiç çekinmeden kendi uygulamalarıyla değiştiriyor. Kendi gözümüzle gördüğümüz bu can sıkıcı durumu onarmak oldukça kolay.

Başlat menüsünden Ayarlar uygulamasını çalıştırın ve en baştaki Sistem simgesine tıklayın. Şimdi sol taraftan Varsayılan uygulamalar üzerine tıklayın ve hangi dosyanın, hangi programla açılmasını istediğinizi belirtin.

Sorunlu Yazılımlar Problemi

Windows 10 uzun süredir test aşamasında olsa da, bazı uygulamaları halen sorunsuz çalışmıyor - özellikle de eski uygulamalar. Böyle bir durum başınıza geldiyse yapabileceğiniz en iyi şey, sözkonusu programa gelecek güncellemeleri internet üzerinden kontrol etmek. Uyumluluk modu Windows 10'da da bulunduğu için, uygulama dosyasının Özellikler sayfasında bulunan Uyumluluk sekmesini kullanabilir, buradan farklı bir Windows sürümünü seçmeyi deneyebilirsiniz.
Touchpad Sorunları

Trackpad'lerin ince kalibrasyon ayarları, işletim sistemi güncellemeleriyle birlikte çöpe gidebiliyor. Bu durumda Microsoft veya laptop üreticiniz bir yama yayınlayıncaya kadar yapabileceğiniz çok şey maalesef yok.
Yeniden başlatma döngüsü problemi
Microsoft'un son güncellemelerinden bir tanesi, birçok kullanıcının PC'sinin başlatma döngüsüne girmesine neden oldu. Tecrübeli Windows kullanıcıları için bu sorunu düzeltmenin yolu, bir kayıt defteri değişikliğinden geçiyor. Geriye kalan kullanıcılarınsa sorunun onarılması için Microsoft mühendislerini beklemesi gerekiyor.
Bu önerilen çözümler bazen geçersiz olabiliyor. Çünkü Windows 10, Microsoft'un yaptığı iyileştirme çalışmaları sebebiyle neredeyse hemen her gün bir güncelleme aldığından, sorunun kendi kendine ortadan kalkması da mümkün olabilir.
Sorunları çözülemiyorsa da, kullanıcılar Ayarlar uygulamasında Güncelleme ve güvenlik altındaki Kurtarma işlevini kullanabilir ve cihazı sıfırlayarak, Windows 10'u varsayılan haline döndürebilirler. Eğer eski işletim sistemine dönmek istiyorlarsa da Windows 10'a yükselttikten sonra 1 ay boyunca önceki işletim sisteminize geri dönme şansları olduğunu belirtmek gerekir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.