eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi Tatil cep telefonu 2022 asgari ücret

Tüketici güven endeksi resmen çakıldı!
 Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile devam eden tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre %7 oranında azaldı. Ocak ayında 71,62 olan endeks Şubat ayında 66,64 oldu. 
Hanenin maddi durum beklentisi bir önceki aya göre %3,1 oranunda azaldı. Ocak ayında 92,17 olan endeks değeri Şubat ayında 89,31 oldu. Bu düşüş gelecek 12 aylık dönem içerisine hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının azalmasından meydana geldi. 

Ocak ayında 95,65 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi %5,9 oranında düşerek, Şubat ayında 90,03 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönem içeriside genel ekonomik durumun daha azaldığını göstermektedir. 

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre %10,01 oranında düşüş göstererek, Şubat ayında 66,17 değerine indi. Bu düşüş gelecek 12 aylık dönem içerisinde işsiz sayısında azalış bekleyenlerin azalmasından meydana geldi. 

Tasarruf etme ihtimali az 

Tasarruf etme ihtimali endeksi %16,01 oranında düştü. Ocak ayında 25,09 olan endeks, Şubat ayında 21,05 değerine indi. Bu azalış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönem içerisinde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını göstermektedir. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.