eşya depolama
Öne Çıkanlar cep telefonu sosyal medya Tatil

Dünyanın yarısı akıllı olacak

Günümüz mobil trendlerini değerlendiren rapor, kişi başına düşen mobil cihaz sayısının giderek arttığını gösteriyor. Raporda, 2020 yılına kadar dünya nüfusunun %70’i akıllı telefon kullanacak vurgulaması yapılıyor.

 

Ericsson Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rima Qureshi  yaptığı açıklamada:

 

 “Gelişmiş mobil teknolojilerde ve veri kullanımındaki muazzam artış ile akıllı telefonlarla bağlanabilirliğin artışı,  günümüzün “büyük veri” devriminin kapımıza geldiğini bize hissettiriyor. Ericsson olarak burada, telekom operatörleri ve diğer kurumlar için yeni gelir fırsatları yakalamak adına büyük ölçekli dönüşüm potansiyeli görüyoruz. Öte yandan bu potansiyel, rekabetçi ve etkili olmak için uygun maliyetli teslimat konularına odaklanmayı ve yeni iş modellerine açık olabilmeyi beraberinde getiriyor.” dedi.

Gelişmekte olan ülkelerde mobil trendlerin arttığını gözlemleyen raporda, artışın %80 oranında Ortadoğu, Asya Pasifik ve Afrika’dan geleceği tahmin ediliyor.

Gelişmekte olan bölgelerde ise, akıllı telefon kullanımı gittikçe artıyor. 2020 yılına kadar bu artışın %80’inin, Asya Pasifik, Ortadoğu ve Afrika’dan geleceği tahmin ediliyor.

 

Akıllı telefonların yalnızca 8 senedir hayatımızda olduğunu düşündüğümüzde, kısa zamanda iletişimimiz, iş yapma şeklimiz de dâhil olmak üzere birçok alışkanlığımızın değiştiğini gözlemleyebiliriz.

Telefonlara artan bu ilgi ile birlikte veri kullanımdaki artışı da beraberinde getiriyor. Raporda 2020 yılına kadar akıllı telefonlarımız ile veri kullanımımızın 10 kat artacağı tahmin ediliyor. Raporda yer alan bir diğer önemli nokta da akıllı telefon başına aylık ortalama veri kullanımının Kuzey Amerika’da 2020 yılına kadar 2,4 GB’tan 14 GB’a kadar yükseleceği oldu. Şirkete göre 2020’ye kadar bağlı cihaz sayısı da 29 milyar olacak.

İçeriklerin tümü video olacak

Raporda video ve görsel içeriklerin mobil trafiğin %60’ını oluşturacağı değerlendiriliyor. Haber reklam, sosyal medya, çevrimiçi eğitim de dahil olmak üzere online içeriklerin tümü video olacak

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.