eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr fırtına

AÖL sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu! Ne zaman açıklanacak?
 AÖL soru ve cevaplarının yayınlanmasının arkasından öğrenciler sonuçların açıklanmasını bekliyor.
8-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan AÖL sınavının arkasından adaylar AÖL soru ve cevaplarını bekliyordu. Merak içerisinde beklenen AÖL soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Diğer bir yandan 3.Dönem AÖL sonuçlarının 30 Ağustos tarihinde açıklanması beklenmektedir. Öğrenciler ise sonuçlarına http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx  adresinden söylenilen tarihte giriş yapabilecekler. 

Sınav sonuçlarının açıklanması ve itirazlar 

Sınav sonuçları internet ortamında www.aol.meb.gov.tr adresi üzerinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem adına kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması gerekmektedir. Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr internet adresleri üzerinden yayınlanmasının ardından en geç beş gün içerisinde dilekçe ile Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18) yapılacaktır. Açık öğretim lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. 

AÖL AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,. Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olma zorunluluğu vardır. Yukarıda ki mezuniyet şartlarının tamamını yerine getiren öğrenciler Açık Öğretim Lisesinden mezun olma hakkını kazanırlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.