eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi Tatil cep telefonu 2022 asgari ücret

Artık haftalık ders programı yok !
 Meslek liselerine, genel liseler ve imam hatip liselerine göre daha az seçmeli ders verilmesi istenilen haftalık ders programları kaldırıldı. 
Eğitim-İş Sendikası, genel lise, fen liseleri, Anadolu ve sosyal bilimler liselerindeki alan uygulamasının kaldırılması işlemi ile beraber liselerde haftalık ders çizelgesi tablolarının iptal istemi ile Danıştay 8.dairesinde dava açıldı. 

Daire, liselerde haftalık ders çizelgesinin iptalini yaparken alan uygulamasının kaldırılması işlemine ilişkin iptal istemine ret kararı verdi. 

Kararda ise haftalık ders çizelgesinde imam hatip liselerinde 11-12, genel liselerde 13-17, mesleki ve teknik liselerde ise 3-6 saat seçmeli ders öngörüldüğünü açıkladı. 

Kararda ise şunlara yer verildi ; 

"Bu hale göre, dava konusu düzenlemeyle gerek genel liseler ve gerekse imam hatip liselerinin seçimlik ders saati sayısının meslek liselerinin seçimlik ders saatinden çok fazla olduğu, bu durumun meslek liseleri aleyhine eşitliğe aykırı bir uygulamaya neden olacağı ve meslek liselerinin amaçlarından yükseköğretime hazırlama konusunda eksik, yetersiz eğitim alınmasına neden olacağı görüldüğünden, meslek liseleri yönünden tesis edilen eksik düzenlemede hukuka uyarlık görülmemiştir."

Düzenlemenin ise üniveristeye giriş sınavı sistemi ile uyumlu olduğu söylenilen kararda, "Öğrencinin 'alan' uygulamasında almak ve başarmak zorunda olduğu tek seçenek yerine, çok seçenekten oluşan tercih yapabilme olanağına kavuşturulduğu, öğrencinin yetenek ve ilgisi doğrultusunda eğitim alması olanağı getirdiği değerlendirildiğinden işlemin bu yönünde hukuka aykırılık bulunmamaktadır" görüşüne yer verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.