eşya depolama

Okullarda değişikliklere karar verildi! İşte o değişiklikler!
 Milli Eğitim Bakanlığı yeni yapılacak okullara yeni kriterler getirdi. Bu duruma göre okullarda bulunan uzun koridor kalkacak ve duvarlar pembe-mavi renklere boyanmayacak. 
Okulların açılmasına sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanlığı yeni yapılacak olan okul binaları adına yeni kriterler geldi. Bu duruma göre, ince uzun koridorlar okullardan kalkacak, iç bahçe ve kapalı kantin içeren modern okullar yapılacak. 

Okullarda cinsiyet ayrımını akıllara getirebilecek pembe ve mavi renkler olmayacak. Yeni binalar güneşli ve aydınlık olacak şekilde tasarlanmış olacak. Ayrıca okullar trafik yoğunluğundan az etkilenen toplu taşıma araçları ile rahat erişilebilir noktalarda yer alan havaalanı, demiryolu, otoyol ve fabrika gibi eğitimi engelleyen gürültüden uzak olan yerlere yapılacak. 

Prizler korumalı olacak 

Sınıflar, gün ışığının, öğrencilerin sol taraftan ışık alacakları şekilde yapılacak, derlik kapıları dışarı doğru açılacak. İçindeki prizler topraklı ve çocuk korumalı olarak yapılacak. Okullarda asansör aynı zamanda acil müdahalelerde sedye kullanımına imkan verilecek şekilde tasarlanmış olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.