eşya depolama
Öne Çıkanlar Sömestr ukrayna savaş Emeklilik Galatasaray Altay şifresiz izle

Özel okul teşvik başvuruları başladı! Ne zaman sona eriyor?
 Özel okul teşvik başvuruları başladı ve 2 Eylül'de sona erecek. Velilerin bu süreye kadar e-Okul üzerinden özel okul teşvik başvurusunda bulunmaları gerekecek. Sonuçları ise 22 Eylül'de açıklanacak. 

Özel okulda öğrenim görmek adına ya da özel okul öğrencilerinin merak ile bekledikleri özel okul teşvik başvuruları 10 Ağustos'ta başladı. 2 Eylül'de bitecek olan özel okul teşvikten yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS, öğrenciler ise e-Okul üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Yerleştirme sonuçlarının 11 Eylül'de açıklanmasının ardından, 14-21 Eylül'de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılmış olacak. Özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçlarının ilanı 22 Eylül'de ek yerleştirme kayıt işlemleri ise 22-30 Eylül'de yapılmış olacak. 


Bakanlığın internet sitesi üzerinde bulunan "5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu"na göre, 230 bin öğrenciye 2015-2016 eğitim ve öğretim senesinde geçerli olmak adına eğitim ve öğretim desteği verilecek. Özel okullarda, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında teşvikten yararlanacak olan her bir öğrenci adına okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokuld ve lise de ise 3 bin 750, temel liselereise 3 bin 220 lira verilecek. 

Özel teşvik adına başvuru şartları 

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Okul öncesi eğitimde 15 Mart 2010 ile 14 Eylül 2011 tarihleri arasında doğmuş olmak,
c) İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2015 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,
ç) 14 Eylül 2015 tarihi itibariyle ortaokul ve imam-hatip ortaokulu beşinci sınıflarına
kayıt şartlarına sahip olmak,
d) Ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,
e) 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamıĢ olmak,
f) Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,
g) Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz
olmak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.