eşya depolama
Öne Çıkanlar Gizli Tehlike Halil İbrahim Fenilketonüri testi acun ılıcalı toyota

Dolar ekonomiyi alt üst etti! Dolar 2.94'ü aştı! Peki 3 lira olacak mı?
 Dolar, güne TL karşısında hafif bir düşüşle başladıktan sonra ülkede yaşanan süreç sebebiyle kendi rekorunu kırdı. 2.94'ü aşan dolar 3 lira olacak mı? Hepsi haberimizde...

Merkez Bankası, faiz artışı için ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışını bekleyeceğini açıklar açıklamaz  artan güvenlik sorunları ve siyasi belirsizlikler de iyiden iyiye baş göstermeye başlayınca, dolar TL karşısında yine değerini artırdı ve kendi rekorunu kırarak 2.93 lirayı aştı. 

Merkez Bankası yetkilileri, Ankara’da banka ekonomistleriyle yaptıkları bilgilendirme toplantısında, “siyasi belirsizliğin olduğu bir ortamda Merkez Bankası’nın faizlerde aksiyona geçmek için Fed’i bekleyeceği”nin altını çizdiler.

Peki dolar 3 lirayı bulacak mı?

Bu açıklamanın hemen ardından, 2.91 lirayı aşan dolardaki tırmanış sürdü ve 2.93 lirayı da geçerek 2.9308 liraya kadar tırmandı. Parite etkisiyle dolara paralel olarak yükselen euro da 3.23 lira sınırını aşarak 3.2340 liraya çıktı. Bu gelişmeler göz önüne alındığında, tüm siyasi belirsizlikler ve ülkede yaşanan güvenlik sorunları da düşünülünce bütün ekonomistler ve uzmanlar doların 3 TL'yi de yüksek ihtimalle aşacağını belirtiyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.