eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi Tatil cep telefonu 2022 asgari ücret

Hazine Müsteşarlığının Bitcoin Açıklaması.

Bugün yapılan açıklamada Hazine müsteşarlığı önemli konulara değindi. Bitcon (kripto para) konusu hakkında müsteşarlığın yaptığı açıklamada ''Türkiye'de Kontrol altında olmayan bu tarz kripto paraların, Yasal bir dayanağının olmadığını ve kripto paralar ile alakalı bir düzenlemenin geliştirilmesi konusunda bir çalışma yapılmasına, bu çalışmalar sonunda kripto para risklerine karşılık kamaoyununda detaylı bilgilendirilmesine'' şeklinde açıklama yapıldığı bildirildi.

 Müsteşarlığın yaptığı toplantı sonrasında basına yapılan yazılı açıklamada;
Detaylı birşekilde Kripto paraların takip edilmesi ve bu yönde Finansal etkilerin de takip edilmesi yönünde bilgi verildi. 

BU tür kriptp (coin) bitcoin tarzı paraların Türkiye'de herhangi bir garantisi ve yasal dayanağının olmadığı gelen açıklamalar arasında yer aldı. Bankacılık dünyasının içerisinde bu tür alt yapılara hazırlanılması yönünde politikalar yürütülmesi gerektiği ve desteklenmesi yönünde kesinlikle veri yapılarının ve alt yapılarının güçlendirilmesinin şart olduğu belirtildi.

 Bitcoin Tarzı Kripto Paraların alış veriş tarzı ortamlarında olduğu, bu ortamlarda kullanıcıların çok dikkatlı olması, bu paraların denetlenemediği vurgular arasında yer aldı. Kullanıcılar açısından dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise bu tür işlemlerin Yasa Dışı konularda da kullanılabileceği hakkında bilgi sahibi olunması gerektiği söylenmekte.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.