eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi Tatil cep telefonu 2022 asgari ücret

Limon da fiyat artışı devam ediyor !
 Limonun kilogram fiyatları 90 kuruştan satılırken, marketlerde 4 ile 10 lira arasında değişmektedir. Yani tanesi 1 liradan satılıyor. 
Mutfakların vazgeçilmez ürünü olan limonun dalında kilosu 90 kuruştan satıldı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait arazide yetişmiş olan limonlar, açık artırma usülü ile ihaleye katılan firmalara, kilogram fiyatı 90 kuruştan satıldı. Marketlerde ise kilogram fiyatı 4 ile 10 lira arasında değişmektedir. Bir başka deyiş ile tanesi 1 liradan satılmaktadır. 

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü ise, gazetecilere yapmış olduğu açıklamasında, kışın sert geçmesi nedeni ile rekoltenin düşük olduğunu açıkladı. 

Bölgede bulunan martketlerde ise limonun kilogram fiyatının 4 lira civarında seyrettiğini belirten Çöllü, " İstanbul 'da bu fiyat 10-12 liraya kadar çıkıyor. Bölgede ortalama 40 bin ton limon hasat ediliyordu. Bu yıl 10 bin ton civarında limon olur. Rekolte çok düşük. Çiftçi, kilosunu 1 liradan satarsa ancak masrafı karşılar"  dedi. 

Ürünler erken kesilmemeli 

Çöllü, ürünlerin sulanmadan hasat edilmesinin yurtiçi ve yurtdışında olumsuz sonuçlar yarattığını açıkladı. 

Limonun suyu için alındığını dile getirerek,  "İçerisindeki su oranı düşük limonu alan memnun olmuyor. Yurtdışına gittiği zaman da bölge limonunun adı kötüleniyor. İnşallah bu yıl erken kesim olmaz"  dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.