eşya depolama
Öne Çıkanlar şafak sezer sürtünme ile hamile merkez bankası Galatasaray Altay şifresiz izle Galatasaray Altay canlı izle

PAL Express'in Yüzde 15'i 1 Dolar Karşılığında PTT'ye Devredildi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçtiğimiz sene içerisinde imzalanan protokol çerçevesinde Hong Kong'un taşımacılık devi PAL Express'in yüzde 15'den oluşan hissesinin PTT AŞ'ye sembolik bir değer taşıyan bir dolar karşılığında devredildiğinden bahsetti. 

Konu hakkında imza töreninde açıklamalarda bulunan Arslan, PTT AŞ'nin kurulduğu günden bu zamana kadar devamlı atılımlar gerçekleştirdiğine vurgu yaparak, kurumun son dönemlerde hizmet ağını genişletmek açısından oldukça büyük projelerde adını duyurduğunu belirtti.

Tüm dünyanın internetin ve teknolojinin etkisi altına girdiğini ve değişim gösterdiğini dile getiren Arslan, söz konusu değişim çerçevesinde en çok etkilenen sektörlerden birinin posta sektörü olduğunu ifade etti. 

PTT Dünyanın Önde Gelen Kurumları Arasında

Bahsi geçen değişim döneminde PTT'nin büyüme göstermek açısından sağlam adımlar attığına değinen Arslan, kurumun inovasyonu, teknolojiyi ve ülkeler ile kurumlar arasındaki iş birliğini arttırdığını, doğru yaklaşımlar sergileyerek sektör genelinde dünyada öncü kurumların arasında yerini aldığını belirtti. 

PALL Express ile geçtiğimiz sene içerisinde Satış Acenteliği Sözleşmesine imzaların atıldığını söyleyen Arslan, bu sözleşme doğrultusunda şirket ile THY vasıtasıyla, hem Uzakdoğu'dan hem de diğer ülkelerden gönderilen e-ticaret ürünlerinin hızlı bir şekilde ve uygun şartlar altında taşınmasının sağlandığını aktardı. 

Anlaşma yapılması sonucunda 2016 senesinde ve 2017 senesinde toplam da 4 milyon 831 bin 729 kilo gönderinin Türkiye'ye kabulünün ve 3'üncü ülkelere transit geçişlerinin sağlandığına değinen Arslan, söz konusu taşımaların Yeni Havalimanı'nın yapılmasıyla birlikte artış göstereceğini belirtti. 

Hisse Devri 1 Dolar Karşılığında

Taşımalardan 133 milyon 839 bin 884 TL cironun elde edildiğini ifade eden Arslan, karın ise 144 milyon TL'nin üstünde olduğunu dile getirdi. Konuşması sırasında PAL Express'in yüzde 15'lik hissesinin PTT'ye devrinin yapıldığına dikkat çeken Arslan, bu devir işleminin sembolik bir rakam niteliğini taşıyan 1 dolar karşılığında olduğunu aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.