eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet savaş son durum trafik kazası mahkum 9 uncu bölüm yağmur

Kartal'da 14 daireli 8 katlı bina çöktü! Ölenler ve yaralananlar var!

İstanbul'un Kartal ilçesinde Bankalar caddesinde 43 kişinin yaşadığı 8 katlı 14 daireli bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken 2 yaralının enkazdan çıkarıldığı belirtildi.

İstanbul'un Kartal ilçesinde Cevizli Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çok sayıda vatandaşın yaşadığı 8 katlı bina çöktü. Kartal Belediye Başkanı, çöken binada 14 dairede kayıtlı 43 kişinin yaşadığını açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Çöken binada vatandaşların yaşadığı 14 daire ve binanın alt katında dükkanların olduğu belirtildi. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bina 1992 yılında ruhsat almış. Burayla ilgili bir yıkım kararı yok. Hemen yanında 3 parsel var yıkım kararı verilmiş. Kartal'da riskli raporu olup yıkılmayan bina yok. Ama bu binanın imar barışını biz göremiyoruz. Müracaatını Bakanlık görebilir. Onun dışında bize herhangi bir müracaat yok. Yıkım kararı olan bir yer değil. 14 daire 43 kişinin yaşadığı bilgisi var. Şuan içeride kaç kişi var belli değil. En alta atölye ve atölyede kimse yok. Bina ayrıca bir başkan yardımcımızın akrabasının binası. Binayla ilgili bizim bildiğimiz öğrendiğimiz bir patlama sonucu çökmesidir. 1 yaralı çıkarıldı." dedi.

Kartal Çöken Bina

Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Mahalle Muhtarı Zeki Dağ, olay yerinden yaptığı açıklamada, binada 27 - 30 civarı vatandaşın yaşadığını söyleyerek, "Enkazın altında 5 araç var. Yakınları içeride 15 kişinin olduğunu söylüyor." dedi. Dağ, binanın yan tarafında konfeksiyon atölyesinin bulunduğunu, çökme sırasında atölyenin boş olduğunu söyledi.

Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti. İtfaiye ekiplerinin binanın enkazına doğru "Sesimi duyan var mı?" diye seslendiği görüldü. Vatandaşlar da arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartal'da 8 katlı binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.